travelbusiness.no

møter, reiser og opplevelser

Opplevelser

WIDERØE MISTER LOFOTEN

Samferdselsdepartementet har kunngjort at Widerøe mister anbudsflygningene på følgende ruter: Svolvær—Bodø, Leknes—Bodø,  Røst—Bodø,  Narvik (Framnes)—Bodø. Det betyr at Widerøe for første gang på 40 år ikke skal trafikkere flyplassene i Lofoten på oppdrag fra staten.

– Det er svært leit oss for at Widerøe ikke lengre skal trafikkere Lofoten. Dette har vi gjort i 40 år, og Widerøe er en del av Lofoten på samme måte som at Lofoten er en del av oss, sier Lars Kobberstad, administrerende direktør i Widerøes Flyveselskap AS.

Widerøe er Nordens største regionale flyselskap, med en omsetning på 2,9 milliarder kroner og med mer enn to millioner passasjerer. Daglig har Widerøe nesten 400 avganger. Widerøe opererer 34 fly av typen Dash 8 som trafikkerer mer enn 40 flyplasser i inn- og utland. Widerøe trafikkerer mer enn dobbelt så mange flyplasser i Norge som noen andre selskaper. Selskapet har 1300 medarbeidere. De kommersielle rutene utgjør i dag rundt 60 % av Widerøes virksomhet, mens anbudsrutene på kortbanenettet utgjør 40 prosent.

Mange har minner fra flyvning med Widerøe og spesielt Twin Otter i Nord-Norge. Under vises en ikke helt uvanlig landing på Værøy i Lofoten.

LEAVE A RESPONSE