travelbusiness.no

møter, reiser og opplevelser

Nyheter

WATER FOR LIFE

ee68a9df1200997b07be8fb0bbdb9f29_LFra 16 oktober kan 4-stjerners Voksenåsen Kultur og Konferansehotell tilby et helt nytt vannkonsept i møterommene og i fellesarealene som et ledd i arbeidet med Miljøfyrtårn og GRI.

Det er inngått avtale med Water For Life som donerer 10% av inntektene til internasjonalt hjelpearbeid. Water for Life kommer kun fra utvalgte kilder med strenge krav til hygiene og kvalitet.

Vannet oppbevares i en Bag-in-Box som plasseres i en Kildevannskjøler. Denne kjølertypen oppbevarer vannet best, fordi vannet ikke utsettes for lys eller luft og ikke er blitt forurenset under transport eller oppbevaring. Tappeanordningen skiftes sammen med selve emballasjen så det heller ikke der kan oppstå bakterier. På grunn av emballasjens firkantede form kan man på den måten transportere og oppbevare store mengder vann på liten plass.

Bag-in-Box er allerede utbredt, bl.a. gjennom salg av 3-liters kartonger med vin. Emballasjen er 100% bakteriefri og mindre belastende for miljøet enn de fleste andre løsninger. Den tomme kartongen er fritatt for pant og den sorteres enkelt sammen med husholdningsavfallet.

Kildevannskjølerne er designet av danske Henning Larsen Architects og drikkeglassene er laget av mais og er 100% nedbrytbare.

LEAVE A RESPONSE