travelbusiness.no

møter, reiser og opplevelser

Reise

WARSZAWA GIR FLEST STJERNER FOR PENGENE

Den nyeste utgaven av Hotel Price Index™ (HPI™) fra Hotels.com™ viser hvilke destinasjoner som ga flest hotellstjerner for tusen kroner eller mindre i fjor, og hvor mye en ekstra stjerne eller to kostet. Dette er vel verdt å notere seg hvis man har planer om å invitere med seg partneren, venninnegjengen eller kanskje hele familien på tur.

– Når man skal strekke reisebudsjettet lengst mulig, lønner det seg å gjøre litt research før man bestemmer seg for hvor man skal reise eller hvilket hotell man skal bo på. Å oppgradere med en stjerne trenger nemlig ikke å koste så mye, sier Isabelle Pinson, visepresident, EMEA for Hotels.com brand.

De fleste som planlegger ferie er opptatt av å få mest mulig for feriekronene, og ikke minst sikre seg best mulig hotellstandard for best mulig pris. Den ferske rapporten fra Hotels.com viser hvor mange stjerner man fikk for en tusenlapp på de mest populære destinasjonene i fjor, sammenlignet med året før, og er et godt verktøy for å planlegge neste reise.

Stjerner i øynene i Polen
Norske venninne-favoritter som London og København ga glade damer på tur to stjerners overnatting for rundt tusenlappen, mens den polske hovedstaden Warszawa var destinasjonen som bød på aller mest luksus for overnattingskronene.

For bare 872 kroner i snitt kunne besøkende nyte overnatting på et femstjerners luksushotell. Når byen i tillegg byr på spa, shopping og gode restauranter, er det ikke så rart at Warszawa og Polen har blitt en ny favoritt blant norske reisende. Også Gdansk ga mye stjerner for pengene, med rett over 1200 kroner for overnatting på et femstjernershotell. Til sammenligning får du 2 stjerner for samme prisen i Kristiansund, hvis du skulle ønskerå legge venninneturen dit …

Romantisk oppgradering
Romantikkens hovedstad Paris hadde en snittpris på 921 kroner per overnatting på 2-stjerners hotell. Nyforelskede som oppgraderte til et femstjerners hotell her betalte nesten 3000 kroner i snitt per overnatting, mens et frieri på et femstjerners hotell i romantiske Roma til sammenligning kostet 2350 kroner per natt i snitt. Et hopp fra 2 til 3 stjerner kostet ikke mer enn 300 kroner ekstra per natt i Paris, og for litt under 1700 kroner kunne turtelduer på tur boltre seg på et 4-stjerners hotell her.

LEAVE A RESPONSE