travelbusiness.no

møter, reiser og opplevelser

Opplevelser

VINREKORD I PÅSKEN

Norske kvinner har virkelig fått smaken på rødvin som ikke forårsaker hodepine. Hver påske de siste fire årene har salget av rødvin med lavt innhold av garvestoff og histamin økt med godt over 30 prosent. I år forventes nok en påskerekord, og nå introduseres også en lav-på Dolcetto-vin fra et av de mest anerkjente vindistriktene i Italia; Piemonte.

 

Piemonte er et av de aller mest anerkjente vindistriktene i Italia

Mens totalomsetningen av rødvin ved Vinmonopolet falt med 0,9 prosent i fjor, økte omsetningen av rødvin med lavt innhold av garvestoff og histamin med nær 19 prosent.

I påskehøytiden ser man en særlig sterk vekst av ”lav på”-viner. Bestselgeren Falling Feather i tre liters bag-in-box har økt med over 36 prosent i snitt de siste fire påskehøytidene. I 2011 ble det omsatt rødvin i denne kategorien for 30, 2 millioner kroner, opp fra 22,5 millioner kroner året før.

 

Ny lav-på rødvin

Nå får norske kvinner – og menn – straks nok en kvalitetsvin som inneholder lite garvestoff og histamin å velge blant. Arcus Wine Brands introduserer nemlig Zanni Piemonte Dolcetto. Denne vinen er det eneste Dolcetto tilgjengelig på bag in box i det Norske markedet. Piemonte er et av de aller mest anerkjente vindistriktene i Italia.

 

– Påsken bærer med seg en over to tusen år gammel historie. Dolcetto-druen har også en lang historie, ettersom den har vært dyrket i over tusen år i Piemonte nord-vest i Italia. Det er altså et særdeles tradisjonsrikt og godt produkt som nå får et nytt kapittel i det norske markedet. Vi tror Zanni Piemonte Dolcetto fort kan bli en favoritt blant bevisste forbrukere, sier Elin Ellann, commercial manager i Arcus Wine Brands.

 

Spesialutviklet for norske kvinner

Arcus-eide Arcus Wine Brands har spesialutviklet en kategori rødvin  lav på garvestoff  og histamin . Det er de alene om å  markedsføre i verden.  Mange som opplevde ubehag av å drikke  moderate mengder  sier de nå ikke får ubehag – hvilket er et utbredt problem spesielt blant kvinner.

 

1 av 3 får hodepine av et par glass rødvin

En undersøkelse utført av Norstat i fjor, viste nemlig at 1 av 3 kvinner i Norge får hodepine selv av moderate mengder rødvin.  42 prosent av de spurte foretrakk rødvin med lavt innhold av garvestoff og histamin nettopp fordi slik vin ble opplevd ikke å gi hodepine.

 

Nyt  vin lav på garvestoff og histamin

Zanni Dolcetto har en meget fruktig karakter med preg av mørke og røde bær, som kirsebær og solbær. Smaken har innslag av plommer, lakris og mandler med balansert og fyldig ettersmak. Zanni Piemonte Dolcetto passer utmerket til italienske matretter, rødt og hvitt kjøtt, pastaretter og ost. Vinen er et utmerket alternativ til Barbera viner.

LEAVE A RESPONSE