travelbusiness.no

møter, reiser og opplevelser

Reise

BLIR BILEN FERIEVINNER I SOMMER?

Mange nordmenn vil også denne sommeren bruke bilen som fremkomstmiddel når vi reiser på ferie i eget land. På veien er det mye spennende å kikke på – særlig langs de Nasjonale turistveiene. Men hvor finner du de beste utsiktspunktene?

Tall fra Statens vegvesen viser at trafikken på norske veier i juli i fjor var på nivå med juli i 2019. Dette til tross for at det trolig var færre utenlandsregistrerte biler på norske veier på grunn av de strenge reiserestriksjonene. En stikkprøve viser at 8 av 10 vestlandsveier opplevde større trafikk i juli 2020 enn det de gjorde i samme tidsrom i 2019.

I Norge har 18 veistrekninger status som Nasjonal turistvei. 11 av disse finner du på Vestlandet.

De nasjonale turistveiene er nøye utvalgte veier gjennom det vakreste vi har av norsk natur og kulturlandskap. Langs veistrekningene har dyktige arkitekter latt naturen bestemme form og farge på rasteplasser og utsiktspunkter, og hentet inspirasjon fra runde, myke svaberg, dype fjorder og spisse tinder.

Noen av stedene på vår liste utfordrer kanskje det vi tradisjonelt forbinder med utsiktpunkter. For den beste utsikten får du ikke alltid kun fra svimlende høyder. Noen av våre utvalgte utsiktpunkter er en knapp meter over havet.

I fjor ble et nytt utsiktsplatå ved Vøringsfossen ferdigstilt(bildet). Enorme mengder vann fra Hardangervidda samles i den buldrende Vøringsfossen i Øvre Eidfjord. Fra utsiktsplatået øverst kan du se og ikke minst høre fossen falle 182 meter rett ned i Måbødalen, et slående vakkert ingenmannsland. Vøringsfossen er en av Norges mest kjente fossefall, og den dramatiske naturen står i stor kontrast til fredfylte fjordbygder og fruktgårder nede ved Hardangerfjorden

Foto: Kjetil Rolseth

LEAVE A RESPONSE