travelbusiness.no

møter, reiser og opplevelser

Reise

VINDFORHOLD I VERDENSKLASSE

f24b51_Kitesurfing_i_CabareteKaribia har mer å by på enn høye drinker på stranden og kokosnøtter i trærne. I Cabarete på nordkysten av Den dominikanske republikk finner du noen av verdens beste vannsportstrender. Her er det perfekte forhold for surfing, kiting, brettseiling og andre actionfylte aktiviteter. Og kan du selv styre din begeistring for høye bølger, er det bare å lene seg tilbake og nyte synet av de som er profesjonelle på området.

Har du kastet deg på surfingbølgen, bør du kikke nærmere på nordkysten av Den dominikanske republikk. I Cabarete kjemper proffene side om side med turistene om å finne de beste bølgene, og dem er det nok av. Derfor arrangeres det årlig flere store internasjonale surfe- og seilbrettkonkurranser hvor verdens beste surfere rir på bølger som kunne fremkalle høydeskrekk hos de aller fleste.

Vindforhold i verdensklasse i Cabarete

Den nordlige kysten mellom Puerto Plata, Playa Grande og Río San Juan kan tilby optimale forhold for surfing, og området har derfor oppnådd et ry som en av verdens beste strender for vannaktiviteter. Cabarete er verdenskjent som et mekka for vannsport, og surfere og brettseilere har derfor strømmet til området i mer enn 30 år.

De fantastiske vindforholdene i Cabarete skyldes passatvinden, som er et vindmønster i denne nordlige delen av Karibia som sikrer perfekte bølger til alle typer surfing. Kombinasjonen av passatvinden og det faktum at det ikke finnes rev i Cabarete bidrar til å gjøre kysten til et virkelig mekka for alle som elsker vannsport.

I Cabarete er det mulig å ta dagskurs i surfing, men du kan også velge å stemple inn i en Surfing Camp og leve og bo som en av øyas innfødte surfere i en periode. Her får du intensiv opplæring inntil du er klar til å stå på eget brett og oppsøke de beste bølgene.

Konkurranser for alle

Hvis balansen allerede er i orden og du ønsker utfordringer, byr nordkysten mellom Puerto Plata, Playa Grande og Río San Juan på strender med bølger som kan bli opptil fire meter høye og gi deg et skikkelig adrenalinkick.

For surfere som har behov for å pleie konkurranseinstinktet, arrangeres det hvert år ulike surfeturneringer både for erfarne utøvere, nybegynnere og barn. Blant annet «Caberete Classic» i juli. Cabarete har også arrangert «Cabarete Race Week», en internasjonal seilbrettkonkurranse i juni, hvor vannhunder konkurrerer på den verdensberømte stranden og forvandler den til en livlig strandfest.

Senere på året, nærmere bestemt 1. november, avvikles den prominente «Masters Surf Reunion».

Her kan du oppleve noen av verdens beste surfere på kloss hold mens du selv har sjansen til å gjøre dem kunsten etter.

Før surfeeliten slipper til er det Pauhanas Surf Kid Contest 12. oktober, hvor de yngste kan imponere med sine balansekunster på vannet.

LEAVE A RESPONSE