travelbusiness.no

møter, reiser og opplevelser

Reise

VIL HA KONG HARALD

Skal disse passe huset når du er bortreist?

Menn går for rå fysikk, mens kvinner setter sin lit til det norske rettsapparatet. Det er dommen når nordmenn skal velge hvem de helst vil ha til å passe huset sitt mens de er bortreist.

I en landsdekkende sikkerhetsundersøkelse gjort av Norstat for Securitas Direct viser det seg nemlig at norske menn helst vil ha tidligere torpedo Espen Lie samt proffbokser Cecilia Brækhus til å passe husene sine mens de er bortreist. Kvinner derimot velger avtroppende politidirektør Ingelin Killengren og, noe overraskende, Kong Harald.

Begge kjønn er likevel enige om at Jan Thomas og Karl Ove Knausgård egner seg dårligst til å passe husene deres. Jan Thomas endte opp med to prosent av stemmene, mens Knausgård var den eneste av kjendisene som fikk null stemmer.

Bytter ut fysikk med sex appeal
Når det gjelder hvilken kjendis nordmenn helst ville hatt til å passe huset mens de er hjemme, er svarene imidlertid noe annerledes. Da er menn ikke lenger så opptatt av rå styrke, men foretrekker skjønnhet og humor, personifisert gjennom Tone Damli Aaberge og  Atle Antonsen. Kvinner holder fast ved Ingelin Killengren, mens Kong Harald byttes ut med kjekkasen Jon Almaas.

Sonja mest pop blant KrF-velgere
Undersøkelsen er også delt i geografisk og politisk tilhørighet, og også her fremkommer interessante svar. I Vest Agder foretrekker flertallet å passe huset sammen Gro Hammerseng, mens KrF-velgere helst vil ha Dronning Sonja til å passe huset mens de selv er hjemme. I Nord-Trøndelag knuser Kong Harald all motstand da det viser seg at hele 30 prosent helst vil passe huset sammen kongen.

Pass boligen selv
Dersom du ikke har telefonnummeret til Espen Lie eller Ingelin Killengren, finnes det enkle grep du kan gjør for å sikre boligen din på egen hånd. Her er noen gode tips fra Securitas Direct:

1. Unngå full postkasse – Stopp eller omadresser posten og avis dersom du skal på reise.

2. Viderekoble telefonen – Sett fasttelefonen din over til mobiltelefonen dersom du skal på reise.

3. Fyll søppelboksen – Spør naboen om han kan legge i en ekstra pose i spannet ditt. Tomt spann er et tegn på at du ikke er hjemme.

4. Lat som du er hjemme – Ikke trekk for gardinene eller la plantene dine visne. Innfør et gjensidig samarbeid med naboer om å vanne plantene. Sett noen kopper eller aviser på bordet og skap en illusjon om at du er hjemme.

5. Bruk tidsur – Med tidsur bestemmer du når lys og lyd skrus av og på når du ikke er hjemme.

6. Fjern verdisaker – Ikke la den nye flatskjermen henge på utstilling i stuevinduet. Verdifulle gjenstander bør oppbevares i bankboks. Ta gjerne bilder av verdigjenstander i huset, og oppbevar bildene på et innbruddsikkert sted.

7. Doble dørlåser – Halvparten av alle tyver kommer seg inn i huset gjennom dører. Doble låser er derfor lurt.

8. Ikke annonser ferieplaner på sosiale medier

9. Alarm – Monter alarm tilknyttet en alarmsentral

10. Aktiver alarmen i rom du ikke befinner deg i.

11 . Lås dører og vinduer i rom du ikke befinner deg i.

Om undersøkelsen
Undersøkelsen er gjort av Norstat på vegne av Norges ledende alarmselskap Securitas Direct, og hadde 1 000 respondenter.

LEAVE A RESPONSE