travelbusiness.no

møter, reiser og opplevelser

Klassifisering

VIL BLI BEST

Norges største kurs- og konferansesenter, Brunstad Conference Center i Vestfold, bytter navn til Oslofjord Convention Center. Frem til 2020 skal det investeres over 1 milliard kroner på å gjøre destinasjonen til en av Europas ledende.

Allerede i dag er Oslofjord en av landets ledende destinasjoner for store kurs og konferanser. Den intime konferansebyen, i strandkanten mellom Tønsberg og Sandefjord, har 6000 sengeplasser i moderne leiligheter, hotell, samt en storsal som raskt kan omgjøres til flebruks idrettshall eller konsertsal med plass til 6800 tilskuere.

-Vi er en stor nasjonal aktør i dette markedet, men fortsatt uoppdaget for mange. Vi har en visjon om å bli en av de ledende europeiske spillerne på dette markedet, og det fordrer ytterligere utvidelser, kommersialisering, tydeliggjøring og tilpasning til nasjonale og  internasjonale behov, sier salgs- og markedssjef Ole Georg Nilsen.

Konferansedestinasjonen i Stokke kommune, eies av Brunstad Kristelige Menighet, men drives som et rendyrket kommersielt foretak. Den frikirkelige menigheten er gjennom sitt årlige sommerstevne, som samler over 8.000 mennesker fra hele verden på Brustad i Stokke, også ”nye” Oslofjords største kunde.

-I 2014 er det ti år siden vi åpnet konferansebyen. Navneskiftet fra Brunstad Conference Center til Oslofjord Convention Center, løfter oss symbolsk enda tydeligere ut fra en noe uklar regional profil, til en tydeligere nasjonal og internasjonal aktør. Og markerer  samtidig et enda klarere skille mellom eier og kommersiell drift, sier Nilsen.

Stokke kommune har i sin kommuneplan godkjent utvidelse av området med 75 mål for næringsbebyggelse og nye idrettsanlegg i det attraktive området. Prosjektet skal nå gjennom politisk behandling av en omfattende områdeplan.

Utbyggingsplanene omfatter blant annet en dobling av overnattingskapasiteten, nye utstillingshaller, idrettshaller, fotball- og håndballbaner med kunstgress, svømmehall, ridehall – og andre servicefasiliteter knyttet opp til store arrangementer.

– Vi ønsker å bygge en unik konferansedestinasjon, som både Stokke kommune og Norge kan være stolte av. Som skaper verdier og positive ringvirkninger. Vår størrelse, kapasitet og sentrale beliggenhet tett ved E18 til Oslo, og bare 15 minutter fra en internasjonal flyplass i Sandefjord, gjør stedet perfekt til store fagkonferanser, kongresser og idrettsarrangementer som krever effektiv adkomst og attraktive omgivelser, sier Ole Georg Nilsen.

 

LEAVE A RESPONSE