travelbusiness.no

møter, reiser og opplevelser

Reise

VIKTIG MED TRENING

Det blir stadig flere superreisende blant norske forretningsfolk, det vil si at de har over 20 reiser i året. Av disse jobber åtte av ti på reisen og seks av ti trener underveis, viser en undersøkelse gjennomført av forretningsreisebyrået VIA Travel.

– Forretningsreisende blir stadig mer profesjonelle, og utnytter tiden sin maksimalt når de reiser. Vi ser at stadig flere jobber underveis, trener mye og forventer gode fasiliteter for dette også på hotellene, forteller Rune Feltman, administrerende direktør i VIA Travel Norge.

Viktig med trening

Undersøkelsen viser at så mye som hver femte av de 3500 spurte har over 20 reiser i året. Blant disse ”superreiserne” er det 60 prosent som tar med treningstøyet, mens det er nærmere 80 prosent som jobber underveis på reisen.

– Trening er en viktig del av hverdagen til forretningsreisende. Trenden med at stadig flere tar med seg treningstøy på jobbreisen vil øke. Når man reiser er det viktig at forretningsreisen ikke blir et altfor stort avbrekk i rutinene slik at man må hente seg inn igjen hver gang man kommer hjem, forteller Feltman.

– Denne etterspørselen etter treningsfasiliteter merker vi hos våre kunder og dette bør hotellene i stadig større grad tilrettelegge for, påpeker VIA Travel-sjefen.

 

Menn reiser mest

Av dem som i snitt reiser en gang per måned eller mer, er det flest menn. Annenhver mann reiser en gang i måneden, mens kun hver fjerde kvinne reiser like mye. Når det gjelder trening, er det likt mellom menn og kvinner. Tre av fem av kvinnene benytter forretningsreisen til å shoppe, mens kun hver fjerde mann gjør det samme.

– Mennene reiser noe mer, men når det kommer til effektivitet på jobbreisen er det lite forskjell mellom kjønnene. Det er jobb som er i fokus, selv om man tar seg tid til handling eller sightseeing, sier Rune Feltman.

Blant de spurte er London og København favorittdestinasjonene utenlands, mens Oslo, Bergen og Trondheim er favorittbyene for forretningsreise innenlands.

 

LEAVE A RESPONSE