travelbusiness.no

møter, reiser og opplevelser

Reise

VI VELGER 4 OG 5 STJERNER PÅ FERIE

I året som kommer vil vi reise mer, bruke mer og unne oss mer luksus når vi ferierer. Vi reiser gjerne flere generasjoner sammen på tur, og tar gjerne på oss joggeskoene. Det østlige Middelhavet vokser mest med Tyrkia i spissen og New York er det nye London. Dette er noen av de viktigste ferietrendene for 2013, i følge kommunikasjonsdirektør Lena Petersson i Star Tour.

 – Nordmenn ligger på Europatoppen i ferier til utlandet. Mange tar både to og tre turer i løpet av året, og jo eldre vi blir jo oftere reiser vi, sier Lena Petersson i Star Tour. I takt med reiseaktiviteten stiger også forbruket. I følge en undersøkelse Respons har gjort for Star Tour så vil hver fjerde nordmann bruke mer penger på ferie neste år. Og det er først og fremst luksusting som hotell, mat og flyreise vi skal spandere mer på.

– Nordmenn er blitt reise- og kvalitetsbevisste. Vi ser at trenden er å unne seg fire- og femstjerners hoteller i ferien. Gjerne med luksus som privat basseng eller med direkte utgang til svømmebasseng fra terrassen. Butlerservice er det siste innen hotellverdenen, smiler Petersson.

Fit i ferien

Men nordmenn vil gjerne yte for å nyte. Den aktive ferietrenden fortsetter.

– Det er nok grunnfestet i den norsk folkesjela at vi gjerne yter før vi nyter. Sammen med fitness-trenden gjør dette at mange sier ja takk, begge deler og kombinerer solseng med sykkelturer. Vi har stor pågang etter aktive reiser – jo lenger unna jo bedre – som for eksempel vandring i Himalaya. Denne trenden vil forsterke seg det kommende året. Å holde seg i form er in, og mange starter gjerne feriedagen med en tur på tredemølla eller en joggetur langs stranda.

Mine, dine og våre barn

– Jo flere vi er sammen, jo gladere vi blir.. Vi lever i en hektisk hverdag og har ikke alltid like mye tid til å være sammen. Å tilbringe en ferieuke eller to sammen blir løsningen for stadig flere. Disse familiene er ofte på jakt etter litt større hotell hvor det finnes tilbud og aktiviteter tilpasset alle alderstrinn. Hos Star Tour ser vi at mange velger blant annet våre femstjerners Sensatori-hotell eller familiehotellene Blue Village når de reiser på tur sammen.

Ja, vi elsker Middelhavet

Sommerens store reisemagnet er fremdeles Middelhavet, og i følge Respons’ undersøkelse er det Spania som er den store feriefavoritten, sommer som vinter. I sommerhalvåret følger Hellas på en god andreplass.

– Av land utenfor Europa så kommer vi til å oppleve økt etterspørsel etter reiser til blant annet USA, Burma og Jamaica. New York er det nye London og California med San Francisco blir hot i 2013, spår Lena Petersson, som selv tar hele familien med til Thailand og Burma i juleferien.

Reisetrender 2013

  1. Vi reiser mer og bruker mer. En av fire sier de vil bruke mer penger, og pengene investerer vi først og fremst i hotell, mat og flyreisen.
  2.  Luksus – ja takk! Vi velger 4 og 5-stjerners hoteller. 34 prosent av barnefamiliene mener det viktigste når de velger hotell er at fire stjerner eller mer. Privat basseng og direkte bassengutgang er in.
  3. Ja, takk – begge deler. Vi kombinerer reiser med aktiviteter. Økning i aktive reiser som fot- og sykkelturer med TEMA, for eksempel trekking i Himalaya.
  4.  Jo flere vi er sammen, jo gladere vi blir. Større reisefølger ferierer sammen (mine, dine, våre barn, besteforeldre som tar med familien på tur for å feire store dager osv).
  5. Lære for livet. Flere vil lære i ferien. Feks fotosafari på Island og kokkekurs på Sicilia. Ti prosent planlegger en kultur- og opplevelsesreise neste gang de skal på ferie.
  6. Fit i ferien. Ut av solsengen og opp på tredemøllen. Fitness i ferien øker. Det samme gjør ønsket om å spa seg ned.
  7. Middelhavet med Spania og Hellas er sommerens store reisemagneter. Av land utenfor Europa er Burma, Jamaica og California et «must».

LEAVE A RESPONSE