travelbusiness.no

møter, reiser og opplevelser

Nyheter

VERDENS SKOGDAG

Sunne skoger for sunne folk – det er mottoet for Verdens skogdag 21. mars. Det preger programmet når Anno Norsk skogmuseum og det helt nye Besøkssenter skog markerer dagen for første gang i Elverum.

FN innførte verdens skogdag (International Forest Day) 21. mars i 2013, for å rette oppmerksomhet mot hva skog betyr for oss. Sammen med en rekke samarbeidspartnere inviterer museet og besøkssenteret til en friluftskveld med aktiviteter som skal fremme årets tema: Skog og helse.

Arrangementet foregår på Prestøya, som er en del av uteområdet på Norsk skogmuseum. 

– Arrangementet er en unik mulighet til å lære om skogens og trærnes hemmeligheter, skogens betydning for folkehelse, trening og rekreasjon, samt møte ulike aktører som jobber med skog og friluftsliv, forteller Ingvild Herberg, nestleder ved Anno Norsk skogmuseum og fungerende daglig leder ved Besøkssenter skog, som er under etablering på museet. 

– Aktørene som er med tilbyr mange spennende aktiviteter. Her kan du få prøve isfiske, delta på speideraktiviteter, nyte medbrakt kveldsmat ved et flammende bål eller i en av våre vedfyrte koier, få servert bålkaffe og oppleve tømmerkjøring med hest. Delta på konkurranser og natursti, lære om fuglekasser, bli med på omvisning i Det fantastiske treet og møte museets treekspert. Alle aktivitetene blir knyttet sammen i en lyssatt fakkelløype med spennende funfacts om skog og helse, forteller Herberg, og opplyser at det er gratis inngang på arrangementet, som varer fra kl. 17.30 – 20.00

Arrangementet er et samarbeid mellom Anno Norsk skogmuseum, Besøkssenter skog, Naturvernforbundet i Sør-Østerdal, DNT Finnskogen og Omegn med Barnas turlag, Finnskogen Adventures AS, NJFF Hedmark, Mjølner speidergruppe, Skogbrukets Kursinstitutt, Elverum kommune, Skogselskapet i Hedmark og Glommen Mjøsen Skog.

LEAVE A RESPONSE