travelbusiness.no

møter, reiser og opplevelser

Reise

VERDENS BESTE REISEMÅL

I 2016 kåret prestisjemagasinet Conde Nast Australia til årets reisemål. I 2017 kårer den kjente reiseguiden Lonely Planet regionen South Australia til et av verdens ti beste områder. Nok en gang plasseres dermed “down under” på kartet som et av verdens mest attraktive reisemål.

South Australia er blant annet kjent for vinområdet Barossa Valley og Kangaroo island – også kalt Australias Galapagos.

Denne praktfulle delen av Australia både overrasker og sjarmerer de som tar turen, mener Martin Dahl Jespersen i Australiareiser, Norges største spesialist på reiser ”down under”.

– South Australia er en fantastisk destinasjon hvor man kan oppleve utrolig mye forskjellig på kort tid. Det finnes for eksempel ikke et bedre sted for å se kenguruer og koalaer på nært hold.

Kenguruer, koalaer og Australias beste hotell
Jespersen fra Australiareiser trekker spesielt frem øya Kangaroo island:

– I South Australia ligger øya Kangaroo Island som er Australias svar på Galapagos. Halve øya er en eneste vill og uberørt nasjonalpark med et dyreliv som går utenpå det meste.

Her finner du også, i følge det amerikanske prestisje magasinet Leisure +, Australias beste hotel, Southern Ocean Lodge. Hotellet ligger midt i nasjonalparken, og har hemmelig gjesteliste. Her tøfler kjendiser og kongelige side om side i avslappet aussie stil.

Vin i verdensklasse
Foruten kenguruer og koalaer så produseres noen av verdens beste viner i regionen. I Barossa Valley nord for Adelaide ligger kjente vingårder som perler på en snor fra Seppeltsfield og Jacob Creeks til anerkjente Penfold som produserer områdets dyreste og beste viner.

Jespersen i Australiareiser slår også et slag for regions-hovedstaden Adelaide. Et sted man lett faller for mener Jespersen. – Atomsfæren er fantastisk og det finnes koselige utecaféer og restauranter i massevis.

Adelaide har fått mange nye flyruter fra Asia og Europa, hvilket gjør at stadig flere nordmenn starter eller begynner Australia-ferien i nettopp denne regionen.

LEAVE A RESPONSE