travelbusiness.no

møter, reiser og opplevelser

Opplevelser

VÅRSLEPP FOR HURTIGRUTEN

Fire nye utflukter testes ut i Hurtigrutens vårkonsept ”The Arctic Awakening”. I tillegg utvides om bordprogrammet med duggfriske reker, torsketungeskjæring, maritimt foredrag og mannsang til frokostkaffen i Trondheim.

Suksessen fra vinterkonseptet ”Hunting the light” om bord på hurtigruteskipene følges nå opp med vårsatsingen ”The Arctic Awakening”. Hurtigruten har startet utprøving av fire nye utflukter denne våren. Sammen med nye ombordaktiviteter vil dette gi gjestene en følelse av økende aktivitet både blant mennesker og dyr langs kysten.Fugleliv, fiskeri og friluftsliv er gjennomgående i Hurtigrutens utflukter og aktiviteter denne våren. Utfluktprogrammet, som fra før rommer 43 utflukter, utvides med rib-ekspedisjon til fuglefjellet Runde på Sunnmøre, kajakkpadling ved Håkøya i Tromsø, lavvo-overnatting på Nordkynn i Finnmark og fugletitting i Varangerhalvøya nasjonalpark i Finnmark.
– I tillegg utvider vi om bordprogrammet. Gjestene vil oppleve torsketungskjæring på dekk og båtstopp med en lokal rekefisker. Det siste inkluderer selvfølgelig smaksprøver og forsøk på kunsten å pille duggferske reker, sier produktsjef Odd Tore Skildheim.
Faglig utvides ombordprogrammet med et foredrag om livet i havet, laget og framført av Kongsfjord International Scuba Skole.
– Lokale bidrag med lokal fagkunnskap og kompetanse har vært viktig for oss i utviklingen av det nye programmet. Samtidig skal vi ikke glemme det brede eksisterende utvalget av utflukter, sier Skildheim.
Han trekker fram både havørnsafari, rib-kjøring til Saltstraumen, utflukt til Gjesværstappan og UNESCO-listede Vega som viktige elementer i ”The Arctic Awakening”.
Utprøvingen av de nye utfluktene gjennomføres nå på et utvalg av de 11 hurtigruteskipene, for så å evalueres etter prøveperioden.
– Dette er en oppskrift vi må følge. Vi tester ut ideene for å se om det fungerer logisitikkmessig, men også om utfluktene faller i smak hos gjestene. Vi vurderer så om det er grunnlag for å videreføre utfluktene og implementerer det deretter om bord på alle skip, sier produktsjef Odd Tore Skildheim.

De ny utfluktene:
Rib-ekspedisjon til Runde
Det starter allerede i Torvik, hvor gjestene inviteres med på en nydelig båttur ut til Runde, og fuglefjellet som huset en halv million hekkende sjøfugl. Fuglefjellet Runde er den mest artsrike sjøfuglkolonien i Skandinavia og yrer av liv på våren. Utflukten inkluderer en tur til fyret og historien om Rundeskatten etter seilskuta Akerendam som forliste ved Runde i 1725-tallet. Båten tar så gjestene med til selkolonien Grasøyan før kurs legges mot Ålesund og om bordstigning.

Kajakkpadling i Tromsø
Kajakk er kanskje det framkomstmiddel som bringer deg tettest på det maritime miljøet. I Tromsø går turen til perlen Håkøya og utgangspunkt for en padletur i fantastiske omgivelser. Stabile dobbeltkajakker gjør dette til en trygg og komfortabel aktivitet også for uerfarne padlere. Håkøya er tilholdssted for et stort antall ulike sjøfuglarter. Mulighetene til å komme nært på dyrelivet er optimale i den lydløse kajakken.

Et døgn i samenes rike
Dette er en helt unik mulighet til å få leve et døgn sammen med samiske reindriftsutøvere i Finnmark på 71 grader nord. Familien Utsi deler av sin erfaring, sin kultur og sitt virke under oppholdet i og rund lavvoen på Nordkynn. Overnatting på reinskinn med kun lavvoduken mellom deg og polarhimmelen vil gi uforglemmelige minner. Tradisjonsrik mat lages sammen over åpen ild. Det deles kunnskap om reindriften, lassokasting og ikke minst om doudji, den unike samiske brukskunsten. Utflukten starter i Kjøllefjord.

Varangerhalvøya nasjonalpark
Varangerhalvøya i Finnmark er mellomlanding for enorme mengder hekkefugl på sine trekkruter. De mange ulike biotopene og de rike ressursene i havet bidrar til mangfold og tallrike bestander. Varanger er et av Nord-Europas mest ettertraktede fugledestinasjoner og trekker hvert år et betydelig antall ornitologer til seg i jakten på nye fugleopplevelser. To kjente områder besøkes på denne utflukten som også inkluderer museumsbesøk og kulturminner fra Varanger som har vært bebodd i hele 12.000 år. Utflukten starter i Vadsø.

 

LEAVE A RESPONSE