travelbusiness.no

møter, reiser og opplevelser

Reise

VANDRETURER POPULÆRT

RIFUGIO VICENZA FORCELLA DEL SASSOLUNGOFor deg som ønsker opplevelser og utfordringer i felleskap med andre, kan vandreturene til Peer Gynt Tours være noe å prøve i ferien. De ulike turene tilfredsstiller både nysgjerrighet og eventyrlyst – og stiller forskjellige krav til fysikk og kondisjon. I 2016 står også noen spennende nyheter på programmet.

Aktiv ferie blir stadig mer populært, og en vandretur er noe som kan passe for mange. Vi nordmenn er glad i å gå tur, og her kan fjellstøvlene få prøve seg i nye terreng. Når man i tillegg reiser med en liten gruppe der alt er tilrettelagt, blir det en sosial og hyggelig opplevelse. Fjorårets salgstall hos oss i Peer Gynt Tours viser at dette blir bare mer og mer populært, forteller Finn-Erik Carlsen hos turoperatøren. De fleste av våre turer ble fullbooket i fjor, og mange av høstavgangene var sluttsolgt allerede tidlig på våren. Samlet økte salget vårt av vandreturer med 53% i 2015. Dette året tilbyr vi 21 avganger til åtte ulike reisemål, og gleder oss over at bestillingene fra aktive reiseglade strømmer inn allerede nå.
Ny for året er vandretur i Andorra. Andorra er et fyrstedømme midt mellom Pyreneenes høyeste fjell – på grensen mellom Spania og Frankrike. Her kan du hver dag velge mellom to vandreruter; en enklere rute og en lengre som er noe med krevende. Uansett rute tar vandrestiene oss med til et nytt område og gir oss nye opplevelser hver dag.

En annen nyhet er vandretur på Kypros. Her vil noen av vandringene gå i fjellet, mens andre langs kysten. Kysten har bratte klipper som stuper ned i havet, uberørte strender og bukter.
Turer som har vært på programmet tidligere, som vi tar med oss også i det nye året, er vandretur i Italias vakreste fjellområde Dolomittene. Området er variert og kjent for sine spisse tinder og frodige alpeenger. I Marokko skal vi på vandretur i Atlasfjellene, hvor vi kommer tett på lokabefolkningen. Det blir også to netter i Marrakech. På Madeira blir det vandringer langs vannkanaler (levader) som er særegent for øya. Algarvekysten byr på store naturopplevelser! Kyststrekningen der Sør-Portugal møter Atlanterhavet er 160 km lang, og har en flott natur for vandreturer.

Hvis du har på din «to-do-list» å gå en strekning av en pilgrimsrute, kan din drøm gå i oppfyllelse i Spania. Her følger vi siste etappe av den mest kjente pilgrimsruten, fra Sarria til Santiago de Compostela. Vandringene går gjennom vakre landskap; rike på klostre, katedraler, godt bevarte middelalderbyer og gamle steinbruer. Den siste destinasjonen er Cinque Terre som består av fem små landsbyer som ligger på en snor langs vestkysten av Italia. Byene klamrer seg fast i den bratte fjellsiden, lenket sammen av vakre vinmarksterrasser og olivenlunder.

LEAVE A RESPONSE