travelbusiness.no

møter, reiser og opplevelser

Opplevelser

VAMPIRE TIL KJELLER

Årets store begivenhet på Kjeller, den årlige Flydagen, arrangeres av Veteranflygruppa søndag 3.juni. I år markeres 106 år med operativ drift på Kjeller, og det blir vist frem historiske fly i sitt rette element. Blant attraksjonene er den nylig gjenoppbygde Moth DH 60. Flyet ble bygget i England i 1929. Flytypen ble også bygget på lisens på Kjeller Flyfabrikk og var forløperen til de Havilland Tiger Moth som også ble bygget på Kjeller.

Flyproduksjonen på Kjeller hadde sin storhetstid før krigen. Etter krigen var Kjeller primært hovedverksted for Luftforsvarets fly, selv om det ble gjort noen spede forsøk på å bygge et eget norsk helikopter.

Kjellers rullebane i 1949

I 1949 ble rullebanen på Kjeller utvidet for å ta ned Luftsforsvarets første jetfly, Vampire. To Vampire vil også i år besøke Kjeller på Flydagen. Flyene er knyttet til Norsk luftforsvars historiske skvadron, med Rygge flyplass som tilholdsted. Det er også mange andre godbiter å se i luften, og som alltid er det GRATIS adgang.

Fly med veteranfly på Kjeller
Vil du fly som fuglen, i et veteranfly med åpen cockpit? Ta del i spenningen ved å prøve en loop? Eller bare fly en rolig tur over Oslofjorden på en varm sommerdag med vinden i ansiktet? Kanskje vinke til familien på terrassen hjemme. Høre vindsus i vingestag og nyte utsikten, og følelsen av å fly i en virkelig klassiker, slik man gjorde i gamle dager. Da kan du gå inn på siden til Veteranflygruppa å bestille en tur.

Du støtter da også arbeidet med å holde disse kulturminnene flygende, og hva er vel bedre enn det? Lengden på flyturene er normalt rundt 30-35 minutter, men lengre turer er også mulig hvis ønskelig.

Du finner mer informasjon om Kjeller på www.kjeller1912.no

LEAVE A RESPONSE