travelbusiness.no

møter, reiser og opplevelser

Reise

VAKKERT OG LØNNSOMT

Obidos ved Sølvkysten av Portugal er det nye favorittområdet for turister og boligkjøpere. Det er lett å forstå hvorfor når man møter det vakre lyset som oppstår der hvor Atlanterhavet møter strendene og klippene. Her er resorter bygget med respekt for naturen og området byr på et mangfold av fritidsaktiviteter innen sport og kultur. Når en ny skatteavtale mellom Norge og Portugal trer i kraft ved årsskiftet, kan det bli lønnsomt å investere i portugisisk eiendom for norske boligkjøpere.

Nye skatteregler er en følge av at landet ønsker å trekke til seg flere utenlandske kjøpere. Obidos-området har gått forbi Algarve i popularitet blant turister og boligkjøpere og frister besøkende med autentisk atmosfære, vakker natur, historiske steder og et mangfold av fritidsaktiviteter.

Obidos 
Obidos-regionen er strengt regulert i henhold til bevaring av natur- og kulturlandskap. 
Utbyggingsgraden er lav, og resortene i Obidos er hensynsfullt tilpasset landskapet. Bærekraftig utvikling og respekt for natur og historie kombinert med naturlig gjestfrihet, gjør at de som besøker Obidos-området, gjerne ønsker seg tilbake. Her er man aldri lengre enn 40 minutter unna Lisboa, med alt det denne sjarmerende, levende byen har å by på.

Obidos-regionen har vokst til å bli det nye golfsenteret i Portugal. Her er 18 golfbaner innen en radius på 40 minutters kjøring, blant annet Praia D’El Rey, banen som er kåret til Portugals beste. I tillegg frister nydelige turmuligheter til fots og på sykkel, ridning, havfiske, seiling, windsurfing, kiting og dykking.

Surfing og sjø 
Peniche har noen av de mest populære surfestrendene i Europa. Hver høst samles surfere fra hele verden seg på Supertubos-stranden, når Rip Curl Pro arrangeres. Peniche er Europas vestligste by og er også Portugals største fiskehavn.

Mat og vin
Om kvelden og etter en dag med mye aktiviteter utendørs, smaker det god med god mat og vin. Her er små, lokale restauranter og dyrere gourmet-restauranter. På Obidos-resortene ligger flere femstjerners restauranter. Obidos er velkjent for sin fisk- og sjømat, og regionen har mange anerkjente vingårder og vinprodusenter.

LEAVE A RESPONSE