travelbusiness.no

møter, reiser og opplevelser

Nyheter

UTSETTELSER FOR HAVILA CAPELLA

Havila Kystruten skal seile fire av de elleve klassiske rundreisene mellom Bergen og Kirkenes med nye skip. Disse er under bygging i Tyrkia, og har vært kraftig rammet av at koronapandemien har satt begrensninger for virksomheten ved verftet.

Forsinkelser ved byggeverftet gjør at Havila Kystruten må justere seilingsplanen og planlegger første rundreise fra Bergen 1. desember.

Administrerende direktør i Havila Kystruten, Bent Martini, forteller at pandemien nå gjør det vanskelig å få kvalifisert utenlandsk arbeidskraft til verftet, for å ferdigstille skipet og gjøre siste finish av passasjerområdene om bord. I tillegg har det oppstått uventede og uvanlige problemer med transformatorer. Dette er det nå funnet en løsning på slik at Havila Capella har startet ny sjøprøve. 

Til sammen gjør dette at Havila Kystruten må justere seilingsplanen, og planlegger nå første rundreise fra Bergen onsdag 1. desember.

– Vi gjør alt vi kan for at vi skal få skipene i trafikk, og beklager på det sterkeste overfor gjester som har bestilt turer med oss og sett fram til å reise med de nye skipene våre og også overfor folk og næringsliv langs kysten som blir berørt.

LEAVE A RESPONSE