travelbusiness.no

møter, reiser og opplevelser

Opplevelser

UTFORSK ANTARKTISK I KAJAKK

– Hurtigrutens ekspedisjonsreiser starter Antarktis-sesongen i november 2013 med en rekke nye, spennende utflukter – og lar gjestene om bord på ekspedisjonsskipet MS Fram få komme enda nærmere den imponerende naturen på den Antarktiske Halvøya. Enten det dreier seg om kajakk gjennom en stille verden av is, trugeturer over hvite vidder eller camping under nattehimmelen i Antarktis – hver tur gir deg unike opplevelser og inntrykk. Antarktis kom nettopp på andreplass i Lonely Planets sine reisefavoritter for 2014.

a50afffcaf949c9a_800x800arAntarktis i kajakk: I kajakk får Hurtigrutens gjester et helt nytt blikk for den imponerende naturen på den Antarktiske Halvøya. Fra havoverflaten oppleves verdenen av is enda mer storslått og imponerende. En av de vakreste opplevelsene i en kajakk er stillheten: man hører kun lydene fra padleåren og isbitene mot skroget. I løpet av den to til fire timer lange kajakkturen får deltakerne gli gjennom en magisk verden av is og komme så nærme de store isflakene at de kan ta på dem. Grunnleggende erfaring med kajakkpadling er nødvendig for å delta på kajakkturen.

Antarktis på truger: Deltakerne på turen Antarktis på truger får oppleve brede snøkledde vidder og glitrende platåer. Truger fordeler kroppsvekten over en større flate, dermed kan man utforske et mye større område uten å synke ned i snøen. Når man vandrer gjennom urørte snøkledde vidder og åser, kan man fornemme hvordan tidligere polfarere en gang i tiden kjempet seg frem over viddene i Antarktis.

Camping i Antarktis: Utflukten «en natt som Amundsen» ble veldig populært forrige sesong i Antarktis. Deltakerne overnatter på land i Antarktis, med det beste turutstyret for formålet. Denne populære turen er tilgjengelig igjen i sesongen 2013/2014. I tillegg tilbys også en utflukt til Falklandsøyene: «En natt som Amundsen» på Falklandsøyene, et tilbud i løpet av våre Antarktisturer, der det blir et opphold på Falklandsøyene.

De som ønsker en opplevelse uten et telt og med fri utsikt til den Antarktiske nattehimmelen bør velge utflukten Antarktis’ is og himmel: utstyrt med en varm sovepose og en behagelig solseng, ligger deltakerne på det ytre dekket til MS Fram og – avhengig av tidspunktet for reisen – nyter synet av den myke, lyse sommerhimmelen eller et tak med funklende stjerner. Varm sjokolade serveres hele natten, og klokken 6 blir det servert kaffe og ferskt bakverk som en tidlig frokost ute på dekk.

Med Polarcirkel-båt gjennom Lemairekanalen: Et annet høydepunkt er en tur med en Polarcirkel-båt gjennom Lemairekanalen. Lemairekanalen går mellom Kiev-halvøya på det Antarktiske fastlandet og Booth Island. Vannveien strekker seg over 11 kilometer med steile klipper og isfjell og nesten 1000 meter høye fjellvegger, og regnes som en av de mest spektakulære severdighetene i Antarktis. På sitt smaleste er kanalen bare 200 meter bred. Deltakerne på turen får oppleve Lemaire-kanalen på nært hold fra polarsirkel-båten og kan beundre de imponerende naturelementene. I løpet av et par timer reise gjennom vannveien blir dere flankert på begge sider av isfjell, fjellvegger og isbreer. Og er dere heldige, får dere oppleve selene der de hviler på passerende isflak.

 

LEAVE A RESPONSE