travelbusiness.no

møter, reiser og opplevelser

Nyheter

UT I MARKA?

markaSkiforeningen lanserer en ny turplanlegger for alle sine medlemmer. I Skiforeningens nye turplanlegger kan du planlegge en skitur i alle løypesegmenter i hele Oslomarka, se hvilke løyper som er preparert og når de sist ble kjørt. Et viktig hjelpemiddel for alle langrennsentusiaster. Foreløpig er løsningen åpen for alle, men vil etterhvert bli en løsning forbeholdt Skiforeningens medlemmer med innlogging, dette vil skje rett på nyåret mest sannsynelig.

– En tilsvarende dynamisk turplanlegger for friluftsliv finner du neppe i Norge. Og tilfanget av nye områder og skiløyper og sykkelruter øker dessuten hele tiden, så her vil mulighetene for spennende turer bare bli større og større med tiden, sier Steinar Kjærnsrød, frivillig primus motor bak Skiforeningens markainnhold på nett og sentral i utviklingen av den nye planleggeren.

De turene du planlegger kan du nå lagre i Lommekjent.no direkte fra turplanleggeren. Etterpå kan du laste ned Lommekjents mobilapplikasjon og overføre turen rett over på telefonen. Da får du hjelp til å finne frem til startpunktet på turen, og du får selvsagt kart, kompass og veibeskrivelse i den samme applikasjonen. Bruker du GPS kan du laste både turen og kart direkte over til den. Du kan også printe ut kart og ha som en følgesvenn i sekken.

Enkleste måte å komme seg ut på
– Det er første gang det finnes tilgjengelige verktøy for å planlegge din egen tur der hvor det faktisk er nypreparerte skiløyper og hvor du selv ikke behøver å være kjent i ett område, sier Mette Øinæs Habberstad i Skiforeningen. Det er bare å skru på kartlaget med preppestatus, se hvor det er nykjørte spor, planlegge hvor langt du vil gå og lagre turen i Lommekjent fortsetter hun. Så laster du ned Lommekjent appen fra Appstore, velger mine turer og der ligger din nyplanlagte tur. Velg naviger til start – og appen vil gi deg kjøreanvisninger frem til der skisporet starter. Vel fremme velger du <følg turen>, og appen vil guide deg gjennom hele skituren din.

LEAVE A RESPONSE