travelbusiness.no

møter, reiser og opplevelser

Reise

TYSKLANDS VAKRESTE VANDRERUTE

Brandenburg er med sine 3000 sjøer den delstaten i Tyskland med mest vann. De tallrike vannområdene skaper en enestående natur, som best kan oppleves til fots. Vandreruten ’Rund Schorfheide’ er en av rutene som er nominert til Tysklands vakreste vandrerute.

3 000 krystallklare sjøer, skjønne elvelandskap og overdådige skoger.

Denne enestående naturer venter i Brandenburg, som er den delstaten i Tyskland med flest vannområder. Delstaten har mange fine gåturer og gode stier, og ruten ’Rund Schorfheide’ har nettopp blitt nominert til ’Tysklands vakreste vandresti 2022’. Ruten er oppdelt i sju etapper, som hver tar mellom fem og åtte timer.

«Ruten imponerer med sitt landskap formet av istiden, overdådige skoger og vakre vannområder så langt øyet rekker. Alle etapper har hvert sitt tema og fører gjennom økolandsbyer, klostre, gamle havner og den romantiske Weberllin-kanalen», forteller turistsjef Joelle Janz fra Tysklands Nasjonale Turistkontor.

Ruten begynner i Eberswalde, som ligger en snau time med bil nord for Berlin. Herfra går turen gjennom Barnim Naturpark til Schorfheide, som er et av de største skogområdene i Brandenburg. Her ligger også bøkeskogen Grumsin, som er på UNESCO’s verdensarvliste. Ruten går også gjennom Schorfheide-Chorin Biosfærereservat, før den ender tilbake i Eberswalde. Det er lett å komme seg til de forskjellige etappene med offentlig transport. 

«Det finnes så mange nydelige naturopplevelser i Tyskland, og det blir spennende å se hvem som stikker av med seieren når vinneren av ’Tysklands vakreste vandresti 2022’ kåres i juni,” sier Joelle Janz.

Aktiv ferie på Fläming-ruten

Brandenburg er et yndet mål for en miniferie eller en helgetur. Den spektakulære naturen byr på tallrike opplevelser og muligheter.

«Mange av Brandenburgs øvrige severdigheter passer godt for turister i alle aldre. Her er litt for enhver smak, uansett om du er på helgetur med kjæresten eller miniferie med hele familien», sier Joelle Janz.

Ønsker du en aktiv ferie, er Fläming-ruten et godt alternativ. Det flate landskapet er som skapt for sykler og rulleskøyter. Ruten er et 230 kilometer langt nettverk av stier og veier, hvor man kan bevege seg med hjul, i joggesko eller i tursko. Ruten gir massevis av muligheter for ulike rundturer på mellom 11 og 94 kilometer og med start ved ulike steder.

«Ruten går gjennom landlig idyll og små byer, og du kan enkelt ta deg en pause underveis på en restaurant eller café, eller ta en dukkert i et friluftsbad eller en sjø. Er det barn med på turen, er der mange lekeplasser underveis», forteller turistsjefen.

Brunkullbruddet som ble til en badesjø

På listen over opplevelser er også Gräbendorfer See, som ligger ved Biosfærereservatet Spreewald. Gräbendorf var opprinnelig en landsby som var sentrert rundt et dagbrudd hvor det ble utvunnet brunkull. Dagbruddet har blitt stengt, og i 1996 lot man bruddet og den tidligere landsbyen oversvømmes av ca. 1 000 millioner kubikkmeter vann fra elven Spree. Performancekunstneren Ben Wagin har laget et kunstverk der hvor landsbyen tidligere lå.

Vannkvaliteten er god, og i dag rommer stedet flere rekreative områder med sandstrender, sykkelruter samt utleie av surfebrett og vannsykler. Gräbendorfer See er spesielt kjent for sine mange husbåter, som også kan leies av turister.

«Det er en spennende ferieform, og noen av husbåtene er like godt utstyrte som et moderne feriehus. Konseptet er genialt. Man kjører båt om dagen og blir vugget i søvn om natten. Man kan selvfølgelig også velge å sove på land hvis man ønsker det», forteller Joelle Janz. 

LEAVE A RESPONSE