travelbusiness.no

møter, reiser og opplevelser

Reise

TSJEKKIA PÅ GOLFTOPPEN

Tsjekkia har blitt et stadig mer populært golfreisemål for nordmenn, som elsker å kombinere golf med avslapping i de tsjekkiske spa-byene. Norske golfentusiaster kan svinge køllen på landets knapt 100 ulike golfbaner med direkte utsikt til eventyrlige slott og borger.

[cleeng_content id=»669625965″ description=»For å lese mer, må du betale en liten leseravgift.» price=»0.99″]Et av de mest populære golfområdene i Tsjekkia ligger i landets nordvestlige hjørne, Vest-Bøhmen. Området, som også kalles spa-triangelet, byr ikke bare på en mengde golfbaner, men også utpregede spa-byer. Dette utnyttes i økende grad av golfentusiaster fra Norge, som ønsker å kombinere frisk luft, grønt gress og køller med varme bad, avslapping og velvære.

 

 

Golfspill i kongelige kulisser

Mange av de tsjekkiske golfbanene ligger midt i engelskinspirerte slottsparker eller like i nærheten av landets utallige borger og slott. Norske turister som er opptatt av golf, kan altså krydre golfopplevelsen med å føle historiens vingesus i kongelige kulisser. Et av de mest romantiske stedene er Karlstejn Golf Resort, hvor golfkøllen kan svinges i Karlstejn-slottets maleriske og storslåtte park.

I hælene på de kjente

Det arrangeres jevnlig internasjonale golfturneringer i Tsjekkia – deriblant Ladies European Tour. Fra 14.-16. september er Casa Serena Golf Resort vertskap for European Senior Tour, hvor noen av golfsportens store legender vil delta. Turneringen arrangeres i vakre omgivelser på det tidligere jaktslottet i nærheten av Kutra Hora, bare 53 km fra Praha.

Golfturen velter ikke feriebudsjettet

Tsjekkia er kjent som et billig land å feriere i, og i resten av 2012 vil ikke golfturen belaste feriebudsjettet nevneverdig. Halvparten av landets golfbaner er nemlig med i et ”2-for-1”-konsept, som innebærer at to personer kan spille for prisen av én.[/cleeng_content]

 

 


LEAVE A RESPONSE