travelbusiness.no

møter, reiser og opplevelser

Nyheter

TRUMP SKREMMER TURISTENE

Etter lang tids oppgang på bestillinger av reiser til USA ser Ticket nå for første gang en Trump-effekt på nordmenns bestilling av USA-reiser. Etter at Trump overtok som president 20. Januar har bestillinger av reiser til USA gått ned med 33 prosent. Det viser fersk statistikk fra Ticket Feriereiser. I stedet velger vi å bestille reiser til andre reisemål som Spania, Thailand, Nederland og Dubai.

I Tickets Sifo-undersøkelse fra i høst sa 23 prosent at de ville ha mindre lyst til å reise dersom Donald Trump vant presidentvalget. Men det er først nå som en Trump-effekt på bestillingene vises. Mellom 20. januar og 16. februar minsket bestillingene til USA fra Norden med 11 prosent, sammenliknet med samme periode i fjor. I Norge minsket det med hele 33 prosent.

Til tross for høy dollarkurs har reiser til USA øket i 2016, også etter at Trump vant valget i november. Men etter at han overtok som president så ble lysten til å reise til USA dramatisk redusert, sier Ellen Wolff Andresen, Markeds- og Administrasjonssjef i Ticket Feriereiser.

Selv om reiser til USA viser en nedgang så ser Ticket en økning av bestillinger i samme periode med avreiser frem til 31.12.17 på 17 prosent sammenliknet med i fjor. Samtidig har snittprisene minsket som følge av hard konkurranse mellom flyselskapene og tilbudet av reiser har økt.

Det er for tidlig å se om de siste ukenes nedgang kommer til å holde seg eller bare er et forbigående fenomen. De lave flyprisene vil få mange til å ønske å reise til USA til tross for at dollaren er dyr og nordmenns misnøye med president Trump, sier Ellen Wolff Andresen

LEAVE A RESPONSE