travelbusiness.no

møter, reiser og opplevelser

Opplevelser

TREBÅT I FOKUS

trebaatTusener av gjester besøker Risør og trebåtfestivalen i august for å ta del i en meny som kun serveres her: verdens vakreste båter, demonstrasjoner og utstillere i håndverksgata, konserter fra et utall små scener omkring i byen, teater i båtbua, sjørøvertokt, familieforestilling og eget barneområde, samt sydende liv, shantier og gjøgling i gatene.

Om ikke sommersolens bedagelighet i indre havn er nok, avholdes det daglig regattaer i Risørs skjærgård. Eller du kan sikre deg en plass under motorbåtenes defilering dersom det er motorbrøl som får pulsen din til å stige.

Med et rimelig festivalpass på hånden får du med alt på kjøpet: både utstillingene, kulturelle innslag og kveldskonserter med kjente og kjære stjerner.
 Til deg som drømmer om ærlig og solid håndverk, gleden over båtlivets kvaliteter og et festarrangement med tusenvis av venner over ripa er Risør stedet.

Festivalen har gjennom disse årene utviklet seg til å ikke bare omfatte båtbyggere og bransjefolk, den har etterhvert blitt en festival for de aller fleste. 

Mange har hevdet at det å gå langs bryggekanten under festivalen på mange måter er som å gjenoppleve barndommen. Nærmere sannheten er det vel vanskelig å komme. Man får virkelig barndomsbildene tilbake bare ved synet av flotte gamle tresjekter, det tradisjonelle håndverket, og ikke minst de stolte seilskutene. Dette er ekte, dette er sommerstemning, dette er Risør Trebåtfestival.

Risør Trebåtfestival startet som et relativt smalt arrangement for en liten gruppe “hardcore” trebåtentusiaster tilbake i 1984, men har etter hvert utviklet seg til å bli en stor, populær og fargerik festival. Festivalen blir alltid arrangert første helgen i august.

Festivalen har forandret seg noe gjennom årenes gang, men kjærligheten til de mange flotte og unike trebåtene har bestått. I starten skulle festivalen bli en salgs- og markedsføringskanal for trebåtbransjen. I dag fremstår festivalen mer og mer som Norges viktigste kystkulturarrangement. En festival med fokus på trebåter, kystkultur og maritim historie.


– Og trenger du overnatting i Risør, finner du flere kvalitetsikrede steder i Norsk Campingguide.

LEAVE A RESPONSE