travelbusiness.no

møter, reiser og opplevelser

Opplevelser

TOUCH DOWN KJELLER

Søndag 3. juni er det duket for flyshow på Kjeller og det er ikke bare i luften det vil være aktivitet. Hele dagen vil være spekket med godsaker, som bildeutstillinger og F- 35 simulator.
[cleeng_content id=»434364475″ description=»For å lese mer må du betale en liten leseravgift» price=»0.99″]Flydagen på Kjeller kommer til å ta av med et rikt antall flotte fly og mye god motordrønn fra gamle veteranfly, men det vil ikke bare bli aktiviteter på himmelen, du vil også finne innhold på bakken.
COMAO (Composite Air Operation) er en sammensatt luftoperasjon der Luftforsvaret er ansvarlig. COMAOen inneholder elementer fra bakken og luften som vil være i samspill. Under denne demonstrasjonen vil Luftforsvarets fly sammen med bakkestyrker vise ulike scenarioer i kombinasjon med pyrotekniske effekter. Under hele showet vil det også være en statisk utstilling av jetjagere, helikoptre og flere andre flymaskiner. Bildeutstillinger skal prege veggene i hangarer og det vil også antakeligvis være muligheter for å prøve en F- 35 simulator.

– Det vil være satt opp tre såkalte dioramaer der det vil være mulig å se ”inn” i en feltflybase med tidsriktig skuespill i forhold til flyet og tiden det ”kommer” fra. Man har mulighet til å ta flotte bilder, forteller Leif Einar Feiring, ansvarlig Kjeller Airshow.

Rosinen i pølsa
I løpet av dagen vil det være utstilt et fly som bærer mye historie med seg, nemlig Gloster Gladiator 423 som trolig er det viktigste flyet som kjempet for frihet i 1940. Kjentmannen Per Waaler vil også være tilstede sammen med flyet han fløy for å bekjempe tyskere under andre verdenskrig.

Flyet er restaurert og ble hentet 29.mai fra England med en Hercules C130-J. 423 skjøt ned to tyske fly 9.april 1940. 423 kom uskadet ut av angrepet og var operativt frem til 23.april da det nødlandet på Vangsmjøsa og senere sank. Det har nå vært i England for å få nye vinger og ny kropp. Dette er absolutt noe å glede seg til.

Idunn lander på Kjeller med Gloster Gladiator 423.

[embedwidth src=»http://www.travelbusiness.no/wp-content/uploads/2012/05/touch-down-–-Datamaskin.m4v»][/cleeng_content]

LEAVE A RESPONSE