travelbusiness.no

møter, reiser og opplevelser

Reise

TORE SKAPER MAGI

Siden midten av mars har magiske toner vært å høre både under innseiling og avgang til utvalgte hurtigruteskip. Bak magien, og instrumentet, står Tore Ljøkjel (41).

Moldenseren Ljøkjel skaper stemning både for hurtigrutegjestene og for innbyggerne i havnene langs leia denne våren. Den omfattende saksfon-turneen hadde oppstart i midten av mars, og Ljøkjel har allerede skapt forventninger i havnene. I dag 5. mars er det Trondheim som kan nyte den fantastiske musikalske ideen; å hilse havnen og dens innbyggere god dag og takk for sist, med langtrekkende innbydende og stemningsfulle toner fra toppdekket på hurtigruteskipene.

– Responsen i fjor var enorm og overveldende. Folk hadde hørt musikken og den hadde gjort inntrykk på mange. Det gir motivasjon, sier Ljøkjel.

Hurtigruteskipene har seilt langs norskekysten siden 1893, og har for mange havner vært en livsnerve med daglige anløp, med varer og med gjester. For Ljøkjel er det ingen tilfeldighet at det er med Hurtigruten han nå turnerer. Han plages ikke av å være anonym artist med publikum flere kilometer unna.

– Målet med musikken min er ikke å få applaus, men å gi de som hører på en pause. Et avbrekk og et pusterom. På mange måter det samme man får om bord på en tur med Hurtigruten.

Tore Ljøkjel spiller fra utvalgte hurtigruteskip til utvalgte havner fram til 30. mai. Da avslutter han vårens vakreste turne med MS Nordkapp under innseilingen til Hurtigrutens snuhavn i nord – Kirkenes.

 

LEAVE A RESPONSE