travelbusiness.no

møter, reiser og opplevelser

Reise

TOPP 10 DESTINASJONER 2017

Frister det med spektakulære naturopplevelser, unike destinasjoner, storbyer og galskap, samt muligheten for en rekke spennende aktiviteter? Her kommer KILROYs liste over de 10 hotteste destinasjonene for reise i 2017!

1. Namibia
Namibia er et av Afrikas aller vakreste land. Er du på jakt etter enestående natur, dyreliv og et stort utvalg spennende aktiviteter er det kanskje ikke feil med en tur hit i 2017. Landet er en flott destinasjon å besøke hele året rundt, men perioden mellom april og oktober er aller best. Safarimulighetene er svært gode over sommeren i alle nasjonalparkene, men først og fremst i Etosha National Park som vil overraske deg med safari i verdensklasse. Bare vær oppmerksom på at det blir kaldt i ørkenen.

Andre spennende opplevelser du kan vente deg i Namibia er fallskjermhopping, sandboarding, turer med 4WD, dykking og imponerende Fish River Canyon – verdens nest største juv etter Grand Canyon i USA. Epupa Falls er også verdt å få med, samt at det finnes gode turmuligheter rundt de enorme sanddynene i Sossusvlei.

2. Bolivia
Det er lett å glemme Bolivia siden landet konkurrerer med så store og velkjente destinasjoner som Peru, Brasil, Argentina, Ecuador og Chile. Slik burde det ikke være! En tur til Bolivia vil være full av kontraster. Fra de dypeste regnskoger til majestetiske Andesfjell, fra Salar der Uyuni (verdens høyestliggende saltsjø) til den legendariske og skinnende blå Lake Titicaca. Du kommer ikke til å kjede deg et sekund! Er du ute etter et adrenalinkick kan du jo også kaste deg på sykkel nedover Yungas Road, «El camino de la Muerte».

3. USA
Yes! Midt oppi en av de villeste amerikanske valgkampene noensinne, lanserer vi USA som en av de beste destinasjonene for reise i 2017. Det er ikke noe nytt at USA er et populært ferieland for nordmenn, men vi tenkte vi skulle understreke enda en gang hvor ufattelig mye forskjellig dette landet har å tilby.

Landet huser noen av verdens mest kjente storbyer og en rekke ikoniske steder. Noen av våre favoritter er Las Vegas, San Diego, New York, Washington D.C., Chicago, Miami og San Francisco. Vi har også lyst til å lansere mer ukjente valg som Portland, Boise og Santa Fe som steder du bør oppleve.

Om ikke dette skulle være nok kan USA varte opp med hele 58 forskjellige nasjonalparker. Den ene flottere enn den andre! Det er ikke tvil om at landet byr på noen av verdens mest spektakulære naturopplevelser.

Har du enda ikke dratt på en skikkelig heftig road trip, er det kanskje din tur neste år?

4. Marokko
Deilige strender, ørkener, sanddyner som danser i solen, frodige oaser og dramatiske fjellkjeder er bare noen av opplevelsene som venter deg i Marokko. Du vil reise rundt i et landskap som kontinuerlig endrer seg, og som stadig byr på nye overraskelser. Glem Agadir, det er perler som Essaouira, Aït Benhaddou, Fes, Todra Gorge, Dades Gorge, Marrakech og netter under stjernehimmelen i Merzouga du vil oppleve. Ta et surfekurs i Taghazout, besøk berberlandsbyer i Atlasfjellene og ri på kameler ved Erg Chebbi eller Erg Chigaga. Marokko kommer garantert ikke til å skuffe deg.

5. Japan
En reise til Japan betyr en reise til et ekstremt vakkert land med en helt unik kultur. Tokyos stil og endeløse folkemengder er det første som kommer til å ta pusten fra deg – etterfulgt av de blomstrende kirsebærtrærne, templene og de flotte hagene. Videre kan Japan by på deilig sushi, varme kilder med badende aper, sumobrytere, vulkaner, dype skoger, skisport og et folkeslag som er både mystiske og imøtekommende på en og samme tid. Kyoto må du ikke gå glipp av, og derfra er det bare å slå seg løs. Alt må oppleves!

6. Canada
Vi snakker mye og ofte om road trips i USA, men naboen i nord er faktisk en drømmedestinasjon for backpackere! Canadas naturopplevelser vil ta pusten fra deg. Du bør nyte de fantastiske nasjonalparkene i de vestlige provinsene British Columbia og Alberta. Her finner du blant annet Jasper, Banff, Kootenay, Yoho, Glacier og Waterton Lakes. Alle beliggende i hjertet av Canadas Rocky Mountains. Når vi først er inne på natur er også Vancouver Island noe du bør få med deg.

Canada er et mekka for skientusiaster med verdenskjente skidestinasjoner som Whistler, Lake Louise, Silverstar, Revelstoke og Banff. Tusenvis av ungdom strømmer hit på Working Holiday hvert eneste år for å nyte den deilige puddersnøen og de fantastiske skiforholdene, mens de jobber og reiser rundt.

Når vi til slutt kan nevne latterlig kule storbyer som Vancouver, Montreal og Toronto, da er det vel ikke lenger noen tvil om at Canada er et land du bør reise til!

7. Turkmenistan
«Hæ, Turkmenistan!?». Ja, vi mener det seriøst. Turkmenistan er riktignok en totalitær stat under heftig politikontroll der menneskerettigheter og fri religion er et problem som trengs utbedring, men med turistøyne er det et vakkert og stolt land. Turkmenistan ser i dag fint lite turisme, men det er flere ting som burde lokke eventyrlystne reisende hit. Dette er nemlig en destinasjon full av antikke mysterier, utsøkte bygninger, severdigheter, mektige fjell og merkelige naturopplevelser. En ting du definitivt ikke må gå glipp av er det brennende synkehullet, bedre kjent som ‘Døren til helvete’. Det var forventet at det skulle brenne i noen uker, men har nå brent i snart 40 år.

8. Ghana
Ghana må være et av de vennligste stedene i verden, og står fram som et av Vest-Afrikas mest attraktive reisemål. Det er mye sol året rundt, og de vakre strendene får du nok omtrent for deg selv. Hvis du er glad i sjømat har du kommet til himmelen, i tillegg må du smake på den lokale retten ‘Fufu’. Videre kan du dykke ned i Ghanas dystre forhistorie og besøke slavefortene i Elmina eller Cape Coast. Vil du inn i jungelen er Kakum National Park et godt alternativ.

Leter du etter en destinasjon litt utover det vanlige for reise i 2017 er Ghana kjapt et godt valg, men reise rundt kan være tidkrevende. I Ghana har folk generelt aldri dårlig tid og GMT blir fritt oversatt til Ghana Maybe Time. This is Africa!

9. Ecuador
Ecuador har alt som skal til for de som søker opplevelser og minner for livet. Galápagosøyene er alene verdt turen, men det er nok av muligheter også på fastlandet. Vil du ha en skikkelig utfordring kan du bestige Cotopaxi eller Chimborazo, de to høyeste vulkanene i Ecuador. Foretrekker du shopping kan du stikke på Sør-Amerikas største marked i Otavalo. Du kan også utforske Amazonas og regnskogen, kanskje det billigste stedet i Sør-Amerika å gjøre nettopp dette. Dersom du er en adrenalinjunkie er Baños stedet for deg, med rafting, paragliding, klatring, strikkhopping, mountain biking, eller så kan du svinge deg på husken «At the End of the World». Blir det tur til Ecuador neste år?

10. Kambodsja
Kambodsja har en mørk forhistorie, men selv om de ikke glemmer, vises det knapt i øynene på dagens harmoniske innbyggere. Kambodsja har en rik kultur, endeløse sandstrender, nydelig natur og selvfølgelig – Angkor Wat. Det er lenge siden landet ble en favoritt blant backpackere, men vi synes det er på høy tid å igjen fremheve alt det du kan oppleve her. En av våre øyfavoritter er vakre Koh Rong utenfor Sihanoukville. Der er også dykkermulighetene helt rå! Koh Sdach er heller ikke noe dårlig alternativ.

LEAVE A RESPONSE