travelbusiness.no

møter, reiser og opplevelser

Reise

TIPS TIL VINTERFERIEN

Vinterferien er snart her, og i Trysil kan hele familien ha det gøy. Sjekk ut våre tips til en spennende og innholdsrik vinterferie i Trysil.

Trugetur er helt fantastisk måte å komme seg ut i naturen på. I Trysil kan du begi deg ut alene og tråkke dine egne spor eller man kan bli med en guide. Trugetur med guide passer alle aldre, og guiden vil tilpasse lengde, terreng og hastighet etter hvem som er med. Lån av truger og staver er inkludert i prisen.

Man kan også leie truger i Trysil. Trugetur på kvelden med hodelykt kan anbefales.

Hundesledekjøring er spenning, eventyr og opplevelse! I Trysil kan man styre sin egen slede gjennom ekte høyfjellsterreng. Når de første nervepirrende minuttene har gått og man merker at man faktisk har kontroll på hundene, kan man nyte turen i fantastisk natur. 40 minutter, halv dag eller hel dag. Det er nå to aktører som driver med hundekjøring i Trysil. Ta med familien på sledetur med hund. Denne aktiviteten er også tilpasset funksjonshemmede.

Bli med på et lite vintereventyr i Trysils dype skoger – på kanefart. Man blir godt pakket inn i skinnfeller, og så bærer det innover i skogen. Dette er en veldig stemningsfylt tur med både dombjeller og fakler. Etter cirka 20 minutter i hestesleden kommer man til lavvoen, som er målet for turen. Her får man servert en deilig 3-retters middag, med blant annet elgbiff-gryte og gårdskonas eplekake.

Tretopphytte er blitt populært – og ikke uten grunn. Det er en helt spesiell opplevelse å bo på tretopphytte med fugler og ekorn rett utenfor vinduet. Spennende både for store og små. Du får naturen tett innpå deg, og det er stille og idyllisk. I Trysil er det to aktører som har tretopphytte.

Prøv en opplevelse utenom det vanlige. Opplev en av Norges lengste kjelkebakkerpå Fulufjellet (cirka 45 minutter å kjøre fra Trysil sentrum). Kjelken hektes på en heis som drar deg opp og når du kommer på toppen er det bare å sette utfor. Bakken er 1600 meter lang. Er det godt føre kan kjelken gå opp mot 70 km/ t. Aldersgrense er 10 år.

Foto: Hans Martin Nysæter

LEAVE A RESPONSE