travelbusiness.no

møter, reiser og opplevelser

Opplevelser

TIDENES FLYSHOW I OSLO

Fredag og lørdag vil du kunne se F-16 i luften. Jagerflypilot Eskil Amdal trener til det som blir tidenes flyopplevelse i Oslo.

[cleeng_content id=»830422037″ description=»For å lese mer, må du betale en liten leseravgift.» price=»0.99″ t=»article»]I dag vil du kunne se det spesialmalte F-16 jubileumsflyet til Luftforsvaret over store deler av Østlandet. Treningen vil ikke gå under den tillatte minstehøyden 1000 fot eller 300 meters høyde.  Jagerflypiloten Eskil Amdal trener til hovedmarkeringen av Norsk Militær Luftmakt 100 år som skal foregå i Oslo 1.- 2.september.

Det er i år ett hundre år siden premierløytnant Hans Fleicher Dons tok av fra Borre i Norges første fly Start, som ikke bare var starten på norsk flyhistorie, men også starten på norsk militær luktmakt. Og det er dette Forsvaret skal markere helgen 1- 2.september i Oslo.

– Vi slår på stortromma, forteller major Stian Negaard Nilsen, som er prosjektleder for arrangementet som skal foregå på Rådhusplassen i hovedstaden.

– Forsvaret stiller ut en rekke fly og annet militært materiell, og det er ikke bare Luftforsvaret som er tilstede denne helgen. Andre grener som Hæren og Sjøforsvaret vil også være tilstede. Vi ønsker å by publikum på opplevelser som vil ta de gjennom historien til Luftforsvaret og som også vil vise hva vi driver med i dag og hvordan fremtiden vil se ut, forteller han.

«Godbiten» i arrangementet er Gloster Gladiator 423, flyet som mot alle odds tok av fra Fornebu og skjøt ned 2 tyske fly over Nesodden 9.april 1940. Flyet er under gjenoppbygging og Gloster Gladiator 423 Stiftelsen håper på å kunne få samlet inn nødvendig egenfinansiering av prosjektet under arrangementet.  Foruten å være testpilot på Kjeller er F-16 piloten Eskil Amdal også styremedlem i Gloster Gladiator Stiftelsen som er et samarbeid mellom Kjeller-miljøet,  Forsvarsmuseet og Luftforsvaret.[/cleeng_content]

LEAVE A RESPONSE