travelbusiness.no

møter, reiser og opplevelser

Opplevelser

TID FOR SKALLDYR

Vi er mange som prøver å dra ned på kjøttforbruket, og stadig flere velger fisk og skalldyr. På TanumStrand merkes dette tydelig nå når skalldyrssesongen starter, og de serverer sin populære skalldyrsbuffet. Den 25. august er det nypremiere, og gjennom hele høsten har du mulighet til å nyte av havets delikatesser.

Med en aktiv fiskehavn i Grebbestad og havet som nærmeste nabo, har TanumStrand tilgang til de ferskeste råvarene. På skalldyrbuffeten ser du dette i form av kreps, reker, blåskjell, krabbe og mye annet godt.

Østers kan du kjøpe som tillegg til det som serveres på buffetbordet, og i løpet av flere fredager denne høsten finnes også mulighet til å delta på en liten østerskole. Den første helgen i september feires Østersens dag i Grebbestad – det er for øvrig her som selveste Østersakademiet holder til.

Yrkesfiskerens tips

Ingemar Granqvist er yrkesfisker og har i mange år tatt med TanumStrands gjester ut på hummerfisketurer. Første mandagen etter 20. September inntreffer hummerpremieren.

-På hummerfisketuren får du lære deg mer om fiske generelt, og du får muligheten til å selv dra hummerteiner, forteller Ingemar.

Akkurat nå i august er det dog sjøkrepsen som det er størst etterspørsel på.

-Vi koker dem gjerne direkte her på båten. Sjøvann og salt, noe annet trengs ikke, sier Ingemar.

Hva er din egen personlige favoritt blant skalldyrene?
-Kreps spiser jeg hele året, men en ordentlig god krabbe er virkelig et toppmåltid, sier Ingemar.

LEAVE A RESPONSE