travelbusiness.no

møter, reiser og opplevelser

Opplevelser

TID FOR KARNEVAL

Ønsker du å kjenne pulsen av yrende folkeliv, sambarytmer og ekstravagante kostymer? Kanskje overraskende for mange trenger man ikke reise til Brasil for å virkelig kjenne pulsen av yrende folkeliv og fargerike kostymer. Hotelleksperten Hotels.com guider deg til verdens mest spektakulære karneval. – Her er det bare å la seg rive med. Gode stemning, kostymer, dansende show er alle tre ingredienser for en helt unik karnevalopplevelse, sier Yvonne Bonanati fra Hotels.com.

cadizDet er tid for karneval. Tiden som for mange kulturer markerer inngangen til fastetiden. Fra gammelt av er karneval en måte å feire lysere tider etter vintermånedenes kulde. Feiringen skulle tradisjonelt avsluttes 40 dager før påske. Mange holder fast på denne tradisjonen, samtidig som det stadig dukker opp nye måter å feire karneval på. Hotelleksperten Hotels.com presenterer noen av de mest populære karnevalfestene verden over. Kanskje overraskende for mange trenger man ikke reise til Brasil for å virkelig kjenne pulsen av yrende folkeliv og fargerike kostymer.

Fasnacht i Basel

Sammenlignet med andre karneval har Basel, den tredje største byen i Sveits, et litt annerledes og sjarmerende karneval. I månedene februar og mars våkner den rolige gamlebyen til liv og folk bærer hellige masker og blåser i fløyter. Her finner du en rekke parader og maskerader med særegne danser. Karnevalet tiltrekker seg folk fra hele Sveits, og regnes som et av de mest spesielle arrangementene gjennom året. Karnevalet i Basel finner sted 5. februar til 4. mars. Hvis du ønsker å overnatte i sentrum av Bazel kan vi anbefale fire stjerners hotellet Bildungszentrum 21.


Spansk favoritt i Cadiz


Karneval feires over hele Spania i februar. I disse dagene før faste, som er perioden som leder opp til påske, er nesten alt tillatt. Hemningsløshet, humor, parodi og glede fyller gatene i Spanias byer og landsbyer. Et av de mest omtalte karnevalene i Spania finner du i byen Cadiz.   Dette karnevalet er kjent for sin satire mot politikere, kjendiser og andre samfunnstopper. Det er en stor opplevelse bare å gå rundt i de ulike bydelene og la seg smitte av den løsslupne og festlige stemningen. Ikke glem å få med deg søndagsparaden på Domingo de Piñata. Her deltar både små og store i dansen og brer om seg med livsglede og godt humør. For turister som ønsker å reise til Cadiz i februar anbefales det å bestille hotellrom god tid i forkant på grunn av begrenset tilgang til hotellrom i den spanske byen. Karnevalet finner sted fra 7. til 17. februar. Hotellet Senator Cádiz Spa Hotel med fire stjerner ligger sentralt i Cadiz, og er et hyggelig hotell for de som ønsker å besøke karnevalet.

Karneval på Madeira

Hvert år, og førti dager før påske, feirer Madeira karneval. I en hel uke forandres øya til én stor folkefest hvor gatene fylles opp med lys, farger og kostymer. Alt handler om å ha det gøy, livsglade mennesker, dekorerte vogner, merkelige kostymer og lyden av hamrende trommer. I følge tradisjonen går karnevalets største parade lørdag i karnevaluken, og Funchals hovedgater fylles med glede og farger, og tusenvis av deltakere er kledd i vakre kostymer og danser til lyden av sambamusikk. Årets karneval arrangeres fra 6. til 13. februar. Hvis du ønsker å bo på et hotell i nærheten av sjøen er hotellet Reids Palace et godt alternative. Hotellet har med sin beliggenhet en fantastisk utsikt.

Mazatlán, Mexico

Generelt feirer de fleste store og små byer, med respekt for seg selv, karneval i store deler av Latin-Amerika. Karnevalet i Mazatlán regnes som en av de beste i Mexico, og har også internasjonal status utenfor landets grenser. Karnevalet sies å være det tredje største i sitt slag, etter karnevalene i New Orleans og Rio de Janeiro. I likhet med sine storesøstre i USA og Brasil tilbyr byen dansende karnevalsparader, spesielle show og til sist kroningen av årets karnevaldronning.  Befolkningen danser blant konfetti og bånd mens band av alle slag spiller musikk i gatene. For de som ønsker å oppleve karnevalet i den meksikanske havnebyen må besøke byen 7. til 12. februar. For turister som måtte ønske å besøke Mazatlán er hotellet Casa Lucila Hotel Boutique med fire stjerner et fint alternativ. Hotellet ligger sentralt i byen, med umiddelbar nærhet til gamlebyen av Mazatlán.

LEAVE A RESPONSE