travelbusiness.no

møter, reiser og opplevelser

Opplevelser

TID FOR FISKE

stolt_abborfisker__foto_d.stolt_abborfisker__foto_d.63e22228-f457-4117-96c3-2d11a475d45f-main_image_emailSommeren står for døra, og med den følger muligheten for å oppleve fiskelykke. Alle barn under 16 år fisker gratis, og hos Statskog alle under 20 år. Så det er i alle fall ikke kjøp av fiskekort som stopper deg fra å gi dine barn de gode fiskeopplevelsene i sommer.

Ingen land kan vise til så stor mange sportsfiskere som i Norge. Rundt halvparten av den voksne andelen av befolkningen fisker en eller flere ganger per år. Blant barn har andelen vært ennå høyere, men de siste åra har dessverre deltagelsen blant de yngste falt. Det er synd, for få naturopplevelser er mer spennende, lærerikt og givende enn sportsfiske!

Alle barn under 16 år fisker gratis i sommer-Norge. I saltvann er det fritt fiske med stang og håndsnøre. I ferskvann må de voksne ha grunneiers tillatelse, oftest i form av å kjøpe fiskekort, men barna fisker gratis i alle vann og vassdrag der det ikke er laks, sjøørret eller sjørøye.

– Statskog tar det enda lenger og tilbyr gratis fiske til alle under 20 år og alle over 67 år, sier Jo Inge Breisjøberget, fagsjef for jakt og fiske i Statskog. Muligheten for de gode fiskeopplevelsene ligger spredt over hele landet. Vi ønsker alle velkommen med fiskestang i våre områder.

– Har du noen gang tatt med deg barna ut på fisketur, så vet du hvilken glede dette innebærer.  Hverdagen er alt for ofte preget av stillesitting og skjermer i alle varianter. Bruk sommeren til å renske opp i egen dårlig samvittighet og ta med deg barna ut, sier informasjonssjef Espen Farstad i Norges Jeger- og Fiskerforbund (NJFF).

NJFF ønsker å gi barna en smak av det gode liv, og arrangerer «Fiskesommer» på 150 steder rundt om i landet i sommer. På dette gratisarrangementet kan de yngste få prøve seg på fiske, med lånt utstyr, under kyndig veiledning og med stor sjanse for å få fisk. Les mer om hvor og når det arrangeres Fiskesommer her:www.njff.no/fiskesommer

LEAVE A RESPONSE