travelbusiness.no

møter, reiser og opplevelser

Reise

TI SOMMERAKTIVITETER I TROMS

Skal du tilbringe ferien hjemme eller ønsker du å ta sommergjestene dine med på en morsom opplevelse? Reiselivsselskapet Visit Lyngenfjord har satt sammen en liste med ti spennende sommeraktiviteter du kan gjøre i Nord-Troms.

Å skulle tilbringe ferien hjemme i Nord-Troms trenger absolutt ikke å være kjedelig. Det finnes nemlig en rekke spennende opplevelser og aktiviteter man kan gjøre til glede for både store og små, uten å måtte reise særlig langt.

Det er absolutt verdt å være turist i egen region! Det er jo ofte slik at vi overser det som er nærmest og heller setter oss på flyet til fjernere destinasjoner for å skape gode opplevelser. Sannheten er nemlig det at man ikke trenger å reise så langt. I Nord-Troms finnes en rekke ting man kan gjøre for å få en morsom ferie, sier prosjektleder i Visit Lyngenfjord, Marie Kr. Angelsen.

Her er listen med Visit Lyngenfjord sine ti beste tips til hvordan sommeren i Nord-Troms blir enda artigere i tilfeldig rekkefølge:

1. Besøk verdens nordligste destilleri

I Årøybukt i Lyngen, finner du et av verdens nordligste whiskeydestilleri. Besøk Aurora Spirits og få en arktisk destilleriopplevelse!

2. Elvebåttur til Mollisfossen

En time oppover Reisaelva, mellom bratte fjellsider og dyp furuskog ligger den 269 meter høye Mollisfossen. Dette er en opplevelse du ikke kommer til glemme!

3. Besøk Nord-Troms Museum

Nord-Troms Museum har en rekke anlegg i Nord-Troms. Du kan blant annet besøke Holmenes gård, hvor du får du et innblikk i hvordan en sjøsamisk familie levde før krigen. Eller legg turen innom Skibotn Markedsplass og besøk de originale bodene fra 1800-tallet.

4. Opplev Havnnes Handelssted

Havnnes Handelssted har en ubrutt handelshistorie tilbake til 1795 og den kjente Mor Lyng, men arkeologiske funn fra steinalderen viser at det har bodd folk på Havnnes i over 6000 år.

5. Dra på RIB-tur på Lyngenfjorden

Denne opplevelsen kan ta pusten fra deg! En RIB-tur på Lyngenfjord gir den en perfekt kombinasjon av båttur, fjord, fugleliv, arktisk landskap og lett fottur med flott utsikt til Lyngsalpene.

6. Hopp i strikk fra Gorsabrua

Gorsabrua i Kåfjorddalen strekker seg over det 153 meter dype Sabetjohk-juvet og er et av høydepunktene i Lyngenfjordregionen. Nå kan du sette deg fast i strikk, klatre ut på exit-rampen og med hjertet i halsen kaste deg ut mellom bergveggene i et av verdens nordligste strikkhopp!

7. Ta turen til en av de mange arrangementene

Mange av arrangørene til en rekke av arrangementene i Nord-Troms har lagt vekt på både aktiviteter og opplevelser for voksne og barn, noe som gjør dem svært familievennlige. Er du interessert i urfolk, anbefaler vi deg å sjekke ut Riddu Riđđu 12-16. juli. Fra 29.06 – 01.07 2017 kan du også få med deg de årlige Skjervøydagan og nykommeren Skarvenfestivalen midt i sentrum av fiskeværet.

8. Dra på dagstur til Arnøya eller Spildra

Her kan man oppleve helt unike naturomgivelser. Øya i Kvænangsfjorden, vest for Jøkelfjorden, tilbys det overnatting, havsafari, guidet kulturvandring og andre utflukter.

9. Sjekk utsikten over Reisa nasjonalpark

Visitors Point eller Ovi Raishiin som det også heter, regnes som inngangsporten til Reisa Nasjonalpark, er et perfekt sted å få utsikt over begynnelsen av nasjonalparken.

10. Benytte seg av de utallige vandremulighetene

Lyngenfjorden, omkranset av sine dramatiske fjell og flott natur, er et eldorado for vandrere. Området har flere stier og turer man kan oppleve. Det finnes absolutt noe for alle uansett hvor god form man er i.

LEAVE A RESPONSE