travelbusiness.no

møter, reiser og opplevelser

Opplevelser

«THE ARCTIC AWAKENING»

Fra april seiler Hurtigruten inn i den vakre Lyngenfjorden. Samtidig kan våre gjester nyte en nykomponert meny med de beste råvarene fra kysten. «The Arctic Awakening»-sesongen starter 1. april og varer til 31. mai om bord på alle Hurtigruten-skipene langs Norskekysten.

Ny fjordopplevelse på vårrute

a84de4b651171c60_800x800ar”En opplevelse for livet!” – slik omtaler journalister verden rundt en hurtigrute-reise i det norske fjordlandskapet. Hurtigruten seiler for første gang til vakre Lyngenfjorden som strekker seg rundt 85 km inn i Troms fylke. Den er omgitt av de mektige Lyngsalpene med sine høye og spisse topper.

– Lyngen er en spektakulær fjord med et stort navn historisk sett og med fjordaktiviteter sommer som vinter. Nå kan våre gjester pille Lyngenreker mens de seiler forbi stupbratte fjell som går rett ned i havet, forteller produktutviklingssjef Vebjørn Jacobsen i Hurtigruten.

Våren er vidunderlig nordpå: Gjestene opplever tre årstider i løpet av en reise og kontrastene mellom nord og sør i Norge. På utfluktene dreier hovedfokuset seg om fuglene som har kommet tilbake etter opphold i sydligere strøk. I Troms tar vi for eksempel en kajakktur der vi kommer tett innpå flere typer sjøfugler, og kan se den gryende våren fra et flott perspektiv. Kulinariske nytelser som ferske reker og stekte torsketunger er også en del av konseptet «The Arctic Awakening». Gjestene får vite alt om norsk skrei og stokkfisk, og kan selv delta aktivt med å sløye fisk og kutte torsketunger ute på dekk. Alle aktiviteter ledes av lokale fiskere som kommer om bord. Hurtigrutens øvrige utflukter, som sightseeing i Bergen, Ålesund og Bergen, hundekjøring, havørnsafari, frokost på Nordkapp osv. er naturlig nok også en sentral del av vårprogrammet.

Ny vårmeny:

Den nye vårmenyen viser de første «fruktene» av konseptet «Norway`s Coastal Kitchen». Med den nye og årstidsbaserte meny om bord vil våre gjester i større grad bli kjent med norske matperler og lokal mat fra kysten. Når vi setter kursen nordover fra Trondheim vil du få en smak av vårens delikatesser med saltede lammelår fra Hellesylt ved Geirangerfjorden og stekt ishavsrøye fra Sigerfjorden i Vesterålen samt gulløypoteter fra Tromsø og rensdyrstek fra Finnmark. Alt dette krydres med en forrett med ost fra Aalen gård i Lofoten. På dessertsiden kan vi tilby tindved og akevitt is laget av ysteriet ved Gangstad gård i Nord-Trøndelag og fersk økologisk oste fra Grøndalen gård med skogsbærkompott. Vi kan også by på lite tradisjonelle norske gangleder: Restauranten serverer f.eks. Kvæfjordkake, en kjøkkenspesialitet av marengs, vaniljekrem og mandler som stammer fra en liten café i Harstad i Vesterålen, eller «Marthe Knipe», en sagopudding med rosiner og mandler.

Kveldsmenyen kompletteres perfekt av en annen nyhet: For hver rett anbefales en spesiell vin fra det eksklusive vinkartet – optimalt tilpasset retten og dens ingredienser.

LEAVE A RESPONSE