travelbusiness.no

møter, reiser og opplevelser

Reise

TEMAREISER I VINDEN

– Nordmenn vil opp av hengekøya og ut i naturen for å se noe nytt. Pågangen etter aktive ferier er stor og TEMA-reisene våre øker med 32 prosent neste sommer. Størst økning ser vi på aktive turer samt mat- og vinreiser, sier kommunikasjonsdirektør i Star Tour Lena Petersson.

En undersøkelse som nylig ble gjennomført av Respons Analyse for Star Tour viser at rundt 400 000 (10 %) av alle nordmenn over 16 år planlegger nettopp en temareise når de skal på sin neste utenlandsferie. I tillegg planlegger nærmere 320 000 (8 %) en aktiv ferie som for eksempel en fottur eller sykkelferie i utlandet.

Og det er de eldre som reise mest. 35 prosent av de spurte over 55 år har vært på tre eller flere utenlandsreiser i året som gikk. 81 prosent av denne gruppen planlegger en utenlandstur det kommende året.
– Totalt planlegger 3,1 millioner nordmenn en utenlandsferie neste år. Østlendingene reiser mest og nordlendingene minst, og av de over 55 år planlegger åtte av ti en utenlandsferie det kommende året. Hele 14 prosent av de over 55 år sier at neste utenlandsferie blir en temareise, sier Petersson.

På spørsmål om hva som er viktigst ved valg av utenlandsferie, svarer halvparten at det er å oppleve nye land og steder. Like mange oppgir at det å kunne kombinere sol og varme med nye opplevelser er det viktigste.
– Etter nok en grå og regnfull sommer er det for mange viktig å komme seg til varmere strøk, men gjerne i kombinasjon med aktiviteter og nye inntrykk. Mange av TEMAs reiser finnes på Star Tours reisemål slik at man kan kombinere en aktiv ferieuke med en ekstrauke sol- og badeferie, understreker Petersson.

Sommeren 2013 byr Star Tours TEMA-reiser på 20 nyheter. Blant de aktive nyhetene er fottur på Island, sykling i sørlige Toscana og trekking til Mount Everest Basecamp. Til sammen tilbyr TEMA, som er den ledende turoperatøren for kultur- og opplevelsesreiser i Norden, totalt 119 opplevelsesreiser i seks verdensdeler.

LEAVE A RESPONSE