travelbusiness.no

møter, reiser og opplevelser

Reise

TA EN HELG I AALBORG

oLpC45f0n5-ryzEA5z_omEvIHVOempVYMBhjSvi4LYs,UEnKtWuATRJJY6FC7PbpzMG2Z_ydxE6wgR7NXkY_izs,UHn0uN-QnjRKZ9dE4_NDInLd9mblmO3fygmAKR8d-KkAalborg er akkurat passe liten til at du rekker å fylle hele helgen med de beste mat, kultur og shoppingopplevelsene. Og med direktefly fra Oslo tar reisen bare 50 minutter, så du rekker fint ned på fredag ettermiddag og tilbake igjen søndag. Her er fem smaksfavoritter til en helg i Aalborg:

–  Gå på guidet øltur til Aalborg beste puber. Aalborg Beerwalk er en guidet byrundtur i form av et ølglass. Ta med deg glasset, og du sikrer deg en smaksprøve av noen av Danmarks beste brygg på seks ulike barer. Beerwalk koster DKK 100 og kan kjøpes på de fleste hotell eller på VisitAalborgs turistkontor.

–  Smak på moderne smørbrød på Utzon Center og bli kjent med arkitekten bak Operaen i Sydney, Jørn Utzon. Museet er en flott bygning og opplevelse i seg selv, og restauranten er et deilig lunsjsted med utsikt over Aalborg havn. 

–  Ta beina fatt og dra på shopping i Aalborgs to gågater, Bispensgade og Algade. En tur innom Fru Rønnes kaffe – og tebutikk anbefales også, ikke bare koster godsakene mye mindre enn hjemme, men det er et lekkert syn for øyet (og magen)

–  Unn deg et gourmetmåltid! Bestill bord på Danmarks kanskje mest moderne kro – Mortens Kro – der de rosa neonlysene og champagneflaskene kjemper om oppmerksomheten. Maten er allikevel midtpunktet, og totalopplevelsen er verdt hver krone.

–  Mellom mange gode måltider passer det godt med en spasertur. I Kildeparken kan du oppleve de «syngende trær.» Siden 1987 har mer enn 70 stjerner og artister som har besøkt byen bokstavelig talt slått rot i parken ved å plante sitt eget kirsebærtre.  Mange av trærne har fått høyttalere som spiller artistens egen musikk når de aktiveres, som for eksempel Rod Stewart, Elton John og Wiener Philharmonikerne.

Norwegian fly direkte til Aalborg fra Oslo, og SAS starter sine direkteruter fra Oslo til Aalborg 30. mars.

LEAVE A RESPONSE