travelbusiness.no

møter, reiser og opplevelser

Nyheter

SVOLVÆR DYREST

Hotellsøketjenesten Trivago sammenligner hotellpriser, og nå foreligger  – trivago Hotel Price Index (tHPI) – for juli 2013. Prisene i tHPI er basert på over 1 000 000 daglige søk på trivago og hos våre over 160 bookingpartnere, blant dem; hotels.com og booking.com. tHPI rapporterer gjennomsnittlig pris for standard overnatting i dobbeltrom.

hotellpriserEr du sent ute med å booke ferien og tror prisene vil være skyhøye? Fortvil ikke. Til tross for fellesferie og høytid for reisende, har europeiske hotellpriser gått ned med sju prosent fra juni til juli. Nå ligger gjennomsnittsprisen på et standard dobbeltrom på hotell i Europa på 888 kroner. Fra fjoråret har gjennomsnittsprisen gått opp med 2 prosent. Europas dyreste hotellby er Genève med en gjennomsnittspris på 1776 kroner. Dette er dog 13 prosent billigere enn forrige måned.

Her gjør du kuppene

Lisboa er den storbyen i Europa med mest nedgang fra juni med en gjennomsnittspris på 745 kroner. Dette er 25 prosent billigere enn forrige måned. I Tyrkia faller prisene også kraftig fra forrige måned, med hele 22 prosent nedgang i Istanbul. Gjennomsnittsprisen ligger her på 864 kroner. De billigste storbyene i Europa denne måneden er Zaragoza (428 kroner, ned 4 prosent), Warszawa (484 kroner, ned 13 prosent) og Sevilla (492 kroner, ned 16 prosent).

Dyrere for overnatting i London

Mens det blir billigere å leie hotellrom i de fleste europeiske storbyene denne måneden, går det en annen vei med prisene i den norske storbyfavoritten London. Den britiske hovedstaden er denne måneden nest dyrest av storbyene i Europa i juli og her må du punge ut med i gjennomsnitt 1713 kroner for hotellrom, fire prosent mer enn i juni og seks prosent dyrere enn i fjor. Venezia er tredje dyrest med en gjennomsnittspris på 1665 kroner for hotellrom.

tHPI Norden: Svolvær dyrest

Her til lands er Svolvær en naturperle alle vil nyte synet av, men skal du overnatte på hotell må du belage deg på å punge ut rikelig. Her må du i gjennomsnitt ut med 1768 kroner for en hotellovernatting i juli, dyrere enn noen annen by i Norden. Den nest dyreste nordiske hotellbyen finner vi derimot ikke i Norge, men på Island. Reykjavik har steget med 31 prosent fra denne tiden i fjor, og her må du ut med hele 1586 kroner for en hotellnatt. Alle de øvrige nordiske hovedstedene har derimot blitt billigere; Oslo med hotellrom til 1102 kroner i gjennomsnitt og 21 prosent nedgang fra juni, Stockholm med 1166 kroner og 17 prosent nedgang, København med 1150 kroner og 10 prosent nedgang og Helsinki med 999 kroner og 9 prosent nedgang.

Billigst i Norge er Trondheim med hotellrom til gjennomsnittlige 1007 kroner, 12 prosent billigere enn forrige måned. Tromsø (1150 kroner) har hatt størst nedgang i Norge med et fall på 22 prosent fra juni, mens sommerbyen Kristiansand (1419 kroner) har gått mest opp med 15 prosent.

LEAVE A RESPONSE