travelbusiness.no

møter, reiser og opplevelser

Event

SVENSK I OSLO

Når ”pop-up”-restauranten Signatur åpner fredag kan publikum få en ekte smaksopplevelse signert åtte svenske slott og herregårder – midt i Oslo by. Restauranten holder kun åpent en uke, i Sofienlund på Skøyen.   

Hundrevis av vakre slott og herregårder utgjør en viktig del av Sveriges kulturarv fra middelalderen og frem til i dag. Mattradisjoner står sentralt når en rekke av disse praktbyggene er gjort tilgjengelig for publikum gjennom de siste tiårenes konvertering til hoteller og restauranter. Nå tar representanter for det herskapelige svenske vertskapet opplevelsen til et norsk publikum, gjennom ”pop-up”-restauranten Signatur. Kjøkkensjefer fra åtte forskjellige slott og herregårder i Sverige står bak Signatur i perioden 21. til 28. oktober. Hver dag i en uke presenterer en ny kjøkkensjef sin treretters middag med tilhørende drikke, slik den serveres i deres egen slotts- eller herregårdsrestaurant. På menyen står alt fra Västkust-hummer til dåhjort og perlehøns, tilberedt og presentert på tradisjonelt vis med tilhørende vinmeny.
”Det som tidligere var luksus forbeholdt adel og overklasse blir stadig mer tilgjengelig for folk flest. Vårt rike utvalg av slott og herregårder som nå er åpne for publikum er unikt i nordisk sammenheng, og blir stadig mer populært blant de som besøker Sverige fra andre land. Vi ønsker å gi folk en genuin smaksopplevelse av herskapsliv her i Oslo, og synes en ”pop-up”-restaurant er en spennende måte å gjøre dette på,” sier Thomas Johansson, leder for VisitSweden i Norge.

Den rike slotts- og herregårdshistorien i Sverige har røtter tilbake til middelalderen, og spenner over århundrer med svensk arkitektur, kunst og håndverk på sitt beste. Det finnes hundrevis av slike praktbygninger i hele Sverige, ofte vakkert beliggende ved vann, skog og kulturlandskap og stadig flere blir åpne for publikum som hoteller.

”Når åtte fremragende kjøkkensjefer presenterer sin signaturrett setter vi maten i sentrum, og gjennom måltidet vil vi fortelle historiene om disse tradisjonsrike stedene. Vi håper dette vil inspirere folk til å reise og oppleve mer, og at enda flere vil ønske en herskapelig ramme rundt en ferie eller en begivenhet i livet sitt,” sier Johansson.

LEAVE A RESPONSE