travelbusiness.no

møter, reiser og opplevelser

Klassifisering

SURFING, SPA OG 4-STJERNERS HOTELL

Langs kysten sør for Göteborg ligger de koselige småbyene som perler på en snor. Her kan du boltre deg i fantastiske matopplevelser, luksuriøse spahoteller ved sjøen, gårdsbutikker, surfestrender, vinbarer og idylliske kaféer. 

Hallandsregionen, som ligger mellom Skåne og Gøteborg, er en skattekiste av opplevelser. Her finner du noen av Sveriges beste surfestrender og spahotell, i tillegg har den lille kystregionen satt seg selv tydelig på matkartet de siste årene. Byene ligger en kort kjøretur fra hverandre, men det går også fint å ta toget mellom byene. Gjennom hele regionen strekker også Kattegattleden– Sveriges første nasjonale sykkelrute seg, og det er en veldig fin opplevelse å oppdage byene på to hjul. Det er også lov å ta med sykkelen på toget, så det går fint an å kombinere sykling og togreise.

Varberg – surfing og spa 

Byen Varberg ligger kun en time sør for Gøteborg og har stolte kurbadtradisjoner og spahotellene er i verdensklasse, i tillegg er strendene rundt byen viden kjent for sine fantastiske surfeforhold. Velkommen til Sveriges surfe- og spahovedstad.

Surfesentrum

Årlig valfarter surfere fra inn- og utland til Varberg for å prøve seg i bølgene. I gåavstand til byen ligger nemlig Apelviken, en av Sveriges beste bade- og surfestrender. Hvis du fristes til å prøve krefter med bølgene og vinden selv, er det surfekurs store deler av året. Ved stranden ligger også Hallands eneste femstjerners campingplass – Apelviken Camping


Spa og velværetradisjoner 

Varberg har til tross for sin størrelse et stort utvalg av spahotell. I byens sentrum finner du Varbergs Stadshotell fra 1902. Hotellet er klassifisert av Hotelstars Union og tildelt 4 stjerner. Her er det beste fra flere verdener samlet under ett og samme tak – tusen år gamle asiatiske spa-tradisjoner, et uforglemmelig hotell og en restaurant som har vunnet flere priser. 

Ta turen ned til strandpromenaden og havnen hvor du finner det historiske Kallbadhuset, som har vært en del av Varbergs historie siden 1866. Gjør som de lokale og ta en forfriskende dukkert uansett årstid, etterfulgt av sauna med panoramautsikt til Kattegat. Like i nærheten ligger også Varberg festning fra 1200-tallet. Et forsvarsanlegg som i dag huser et kulturhistorisk museum. Nyt en god middag eller ett glass vin på en av de sjarmerende restaurantene rundt festningen.   

LEAVE A RESPONSE