travelbusiness.no

møter, reiser og opplevelser

Nyheter

STORDALEN SLITER I KØBENHAVN

Etter tre års renovering av det ikoniske centralposthus i København, åpnet Villa Copenhagen dørene 1. juli i år. Det nye luksushotellet er en del av Nordic Hotels & Resorts, og eies af Varner-brødrene og Petter Stordalen. 

De siste par år har den tidligere postsentralen i København gjennomgått en enorm forvandling til å bli et luksushotell. Hotellet på 25.000 kvadratmeter rommer bl.a et 25 meter langt utendørs svømmebasseng med utsikt over København. Hotellet har eget brasserie, en cocktail- og vinbar, baker og designbutik. Hotellet er foreløpig ikke klassifisert av Horesta. 

I følge danske EjendomsWatch vil ikke Villa Copenhagen få støtte fra de danske statlige hjælpepakkerne, da det ikke er noen 2019-omsetning å sammenligne med. Hotellet forventer nå en omsetning som er 75 prosent lavere enn budsjettert.

Manglende støtte fra den danske stat medførte at hotellet siste uke måtte si opp 25 av 100 ansatte.

Derimot har Stordalen nytt godt av de norske støtteordninger. Olav Thon, som eier Thon Hotels underer seg over dette.  – Når jeg hører hvordan enkelte i hotellbransjen klager og vil ha så mange millioner i lån og støtte, så jeg skjønner ikke så mye av det. Vi klarer oss fint uten altfor mye statstøtte, sa Olav Thon i slutten av juli til Nettavisen. 

Stordalens Choice-kjede er det selskapet som har fått mest penger fra statens kompensasjonsordning med 131 millioner kroner. Konkurrenten Scandic Hotels følger hakk i hæl med 129 millioner kroner. Og med høylytt bifall fra Kristin Krohn Devold i NHO Reiseliv blir det nok mere penger før året er omme.

Men tilbake til København. En kan vel også undre seg over hvor smart det er å åpne et nytt luksushotell midt i en Koronaepidemi? Prosjektet burde kanskje heller vært lagt i en møllpose i påvente av bedre tider.

LEAVE A RESPONSE