travelbusiness.no

møter, reiser og opplevelser

Nyheter

STOR PÅSKETRAFIKK

Som vanlig blir det stor påskeutfart fra Oslo Lufthavn og de store trafikktoppene kommer torsdag 17 og fredag 18. mars. Alle reisende bes beregne litt ekstra tid.

– Det er mange reisende og det er mye bagasje, så vi ber folk beregne litt ekstra tid. Gjør man det sikrer man en god og stressfri start på påsken, sier kommunikasjonssjef ved Oslo Lufthavn, Joachim Westher Andersen.

Reiser du med ski?
Skiutstyr må sendes som spesialbagasje, da de fleste flyselskapene tar seg ekstra betalt for dette.

– Ta med i beregningen tid til innsjekking, sending av spesialbagasje eller vanlig bagasje, sikkerhetskontroll, en matbit, shopping og gåtid ut til gate, sier Andersen.

– Reisende til land utenfor Schengen-området må beregne ekstra tid for passkontroll og reiser du innenlands kan det hende du må beregne litt ekstra gåtid om flyet ditt blir satt opp fra gate B1 til B8.

Om du benytter lufthavnens selvbetjente løsninger og leverer inn bagasjen selv, oppfordres de reisende til å knytte sammen lange reimer, hemper eller stropper slik at de ikke kan henge seg fast i bagasjebåndet. Dette gjelder da spesielt for sekker og bagger. Er du i tvil om din bagasje er godt nok pakket, kontakt personalet i nærheten.

Egen sikkerhetssluse for barnefamilier
Familieslusen i sikkerhetskontrollen er populær, og kan brukes av alle som reiser sammen med barn under 12 år. Barn som reiser alene kan også benytte seg av denne slusen.

– Du finner denne ved å se etter Felix & Fiona-flyet ved sikkerhetskontrollen.

– Det finnes et eget ammehjørne i innlandspiren for de som vil bruke det, og lekeflyene våre i terminalen er alltid populære. Man kan få babymat med på kjøpet både hos Monolitten (innland) og Food Market (utland).

Vi har mange faste og gode mattilbud til barnefamilier på våre serveringssteder så hvorfor ikke starte ferien allerede på Oslo Lufthavn?

Vi håper våre tilbud til barn og familier gjør reisen både enklere og hyggeligere, sier Andersen.

Slapp av på flyplassen – bli en EarlyBird
Med flere reisende enn vanlig er det viktig at man beregner litt ekstra tid.

– Med flere passasjerer og ofte litt ekstra påskebagasje kan tiden i både innsjekk og sikkerhetskontrollen variere noe. Spesielt mellom klokken 06.00 – 10.00 og 15.00 – 18.00 er det mange som reiser og derfor lurt å beregne litt mer tid enn vanlig. Det er bedre å være ute i god tid og få en fin start på påsken, forteller Westher Andersen.

Dersom du registrerer deg som EarlyBird, Oslo Lufthavns digitale reisefølge, vil du motta nyttig og relevant informasjon om din reise, samt gode tilbud på blant annet parkering, mat og drikke.

– Det er enkelt å registrere seg, og allerede nå kan du som EarlyBird få oppdatert informasjon om reisen og tilgang til svært gode tilbud på utvalgte produkter og tjenester på Oslo Lufthavn, sier Westher Andersen.

Slik blir påskeutfarten
Under er en oversikt over forventede trafikktall for Oslo Lufthavn i påskeferien, avgang og ankomst.

Torsdag 17. mars: 74543
Fredag 18. mars: 83721
Lørdag 19. mars: 93186
Søndag 20. mars: 47469
Mandag 21. mars: 70881
Tirsdag 22. mars: 55365
Onsdag 23. mars: 51161
Torsdag 24. mars: 60633
Fredag 25. mars: 52578

LEAVE A RESPONSE