travelbusiness.no

møter, reiser og opplevelser

Opplevelser

STJERNESKATERE TIL OSLO

b4urlzsfgtyt4cs4bxxdX Games Oslo arrangeres for første gang i slutten av februar 2016. I dag ble 26 nye utøvere offentliggjort, med verdens kanskje beste street-skateboarder, Nyjah Huston, i spissen. Snowboardkjøreren Silje Norendal er eneste norske utøver i denne invitasjonsrunden, men det ligger an til å bli flere norske som kvalifiserer på et senere tidspunkt.

Stjerneskatere til Oslo
De store overraskelsene i denne invitasjonsrunden kom innen skateboarding. Skateboarding er en av verdens største egenorganiserte idretter med millioner av utøvere på alle kontinenter. I dag lanserte X Games Oslo navn som får det til å gå rundt for norske skateboardere: Nyjah Huston, Chris Cole, Curren Caples og Shane O´Neill er alle blant de største stjernene i skateboarding i dag. Det norske skateboardmiljøet er svært fornøyd med nyheten.

– Dette er helt rått! Ikke bare får vi X Games til Oslo, men anlegget blir stående til fri bruk for alle etter konkurransen. Så får vi vite at verdens beste skatere kommer for å konkurrere. I tillegg får vi en egen norsk kvalifisering. Alt dette vil bety utrolig mye for norsk skateboarding, sier den mest meritterte norske skateboarderen, Henning Braaten. Han har hjulpet arrangøren med råd til skateboardkonkurransen.

Heftige ski- og snowboardnavn
På snowboard- og skifronten holdes det heller ikke tilbake: OL- vinner Iouri Podlatchikov, det japanske vidunderbarnet Ayumu Hirano, den amerikanske snowboarddronningen med flere var i dagens X Games-bukett. Sveitsiske Iouri Podlatchikov og den amerikanske skistjernen David Wise er sammen med tidligere annonserte Kelly Clark godt kjent i Oslo. De ble alle verdensmestere i halfpipen i Oslo Vinterpark i snowboard og ski i henholdsvis 2012 og 2013.

Flere muligheter for norske håp
Neste invitasjonsrunde for X Games Oslo kommer den 15 desember. Denne blir spesielt spennende for mange norske utøvere, som ikke fikk invitasjon i dag. Utøvere som Øystein Braaten, Emil Andre Ulsletten og Torgeir Bergrem ligger nå innenfor rankingkravet, men de må gjøre det godt i Air&Style Beijing og Dew Tour Breckenridge i desember for å sikre sine plasser. Det norske stjerneskuddet i snowboard, Marcus Kleveland, ligger i øyeblikket godt utenfor rankingkravet. Det samme gjelder skikjørerne Johan Berg, Felix Stridsberg Usterud og Aleksander Aurdal.

Norsk kvalifisering
Norske skikjørere og snowboardere som ikke klarer rankingkravet, eller som ikke mottar wildcard, kan konkurrere om plasser til X Games Oslo i egne norske kvalifiseringskonkurranser i Trysil og Hemsedal til vinteren. Kun vinnerne av disse konkurransene får invitasjon til X Games Oslo.

Kvalifiseringsreglene er bestemt i X Games Oslos sportsgruppe, som består av TV 2, ESPN, SAHR, Skiforbundet og Snowboardforbundet

Tidligere har blant annet Ståle Sandbech, Tiril Sjåstad Christiansen og Kjersti Buaas kvalifisert seg.

Siden 2013 har X Games utviklet seg fra rendyrkede actionsportskonkurranser til komplette kulturopplevelser for unge mennesker – og andre som setter pris på kultur og actionsport. X Games har blant annet hatt opptredener fra artister som Kenye West, Nicki Minaj, Tiesto, og 50 Cent.

LEAVE A RESPONSE