travelbusiness.no

møter, reiser og opplevelser

Reise

STJERNER PÅ VILLE VEIER

BookNorway.no heter den nasjonale reisesiden som skal gjøre det enklere for norske og utenlandske turister å bestille reise og overnatting i Norge.

Det er det statsfinansierte Innovasjon Norge som står bak satsingen. For å bedre salget har BookNorway.no utstyrt presentasjonen av de enkelte hotell med stjerner, slik det er vanlig i Europa. Det har fått Aftenposten til å reagere og på et to-siders oppslag skriver de bl.a.:

«Det er bare en hake ved det hele:

Det eksisterer ikke noe offisielt stjernesystem for norske hoteller, og vi vil heller ikke få det før tidligst neste år.

For å bøte på dette har BookNorway.no simpelthen bedt de enkelte kjedene om selv å utstyre sine hoteller med ønsket antall stjerner.

Dermed fremstår for eksempel Oslo Plaza, et av hovedstadens få internasjonale hoteller med samme antall stjerner som Linne Hotell på Brobekk. De er begge oppført som 4 stjerners bosteder, og betyr at publikum som tar inn kan forvente seg samme kvalitet på de to bostedene.

– Tenk deg en utlending som ikke kjenner byen eller hotellene. Det er jo bondefangeri dersom han skulle velge Linne på grunn av at hotellet har samme kvalitet som Plaza, mener partner Olaf Vangstein i Nordic Hotel Consulting. Han kjenner norske hoteller inn og ut etter å ha jobbet i og med bransjen hele sitt liv.

Nettkatalogen til BookNorway inneholder også flere andre stjerneplasseringer som vil kunne diskuteres. Clarion Hotel Royal Christiania på Jernbanetorget er blitt hovedstadens eneste 5-stjerners hotell. Scandic Byporten og Best Western Hotel Bondeheimen har gitt seg selv 4 stjerner, samme som representasjonsstedet Holmenkollen Park Hotel Rica.

Prosjektlederen bak BookNorway, Kjell Galstad, bekrefter at det er kjedene selv som har fått anledning til å sette sine egne karakterer på hotellene og at tyvstarten på bruk av stjerner har en kommersiell forklaring. Hos BookNorway er 300 av hotellene nå klassifisert med stjerner.»

Les mer i Aftenposten

Det private firmaet Norsk Hotellklassifisering(NHK) har klassifisert hoteller siden 2007 og de klassifiserte hotellene er listet under menyknappen «Hoteller i Norge» på våre sider. NHK ble svært godt mottatt ved etableringen i 2007 og gjorde avtaler med nærmere 80 hoteller. Desverre stoppet det hele opp da Næringsdepartementet ett år senere bevilget midler til et nasjonalt klassifiseringssystem, som mange hoteller nå venter på.  Dette systemet er fortsatt ikke på plass, mye pga. av uenighet i næringen.

 

 

 

 

LEAVE A RESPONSE