travelbusiness.no

møter, reiser og opplevelser

Nyheter

STERK VEKST FOR SINGAPORE AIRLINE

Singapore AIrlines A380-kopiSingapore Airlines melder om sterk vekst i antall bestillinger, og en økning på hele 31 prosent sammenlignet med samme tid i fjor. Selskapet har størst passasjervekst fra Trondheim, Oslo og Kristiandsand, og det er destinasjonene Bali, Australia og New Zealand som øker mest.

– Det er økning så å si over hele linjen, og det er spesielt morsomt å se at Oslo øker med over 33 prosent. Her er det stor konkurranse så dette er ekstra hyggelig lesning, sier Henrik Hanevold, Sales Manager i Singapore Airlines Norge. Hanevold mener videre at økningen også skyldes det ekstreme fokuset selskapet har på produktutvikling med for eksempel nye fly, oppgraderte menyer og nye Premium Economy. – Nordmenn er blitt mer kvalitetsbevisste, og spesielt slår dette ut når man skal reise lenger enn til Europa. Vi ser også at flere velger å oppgradere seg til business eller vår nye Premium Economy klasse og har så langt solgt 30 prosent flere businessbilletter til ferie- og fritidsmarkedet enn på samme tid i fjor.

Australia og New Zealand er to av de destinasjonene som vokser raskest med for eksempel 36 prosent økning til Sydney og 52 prosent økning til Brisbane. Kanskje ikke så unaturlig med hensyn til den positive valutautviklingen ”down under” mener Hanevold.- Den norske kronen har tapt seg betydelig mot den amerikanske dollarene og euroen mens den står nesten på stedet hvil mot den australske dollaren. Dette i tillegg til meget gode flyforbindelser gjør nok sitt til at mange virkeliggjør drømmen om Australia i år.

 

Av flyselskapets ti på topp er fire av destinasjonene i Australia og Hanevold tror det blir kenguru-år i 2016. – Vi har en meget stor etterspørsel etter Australia om dagen, og med 127 avganger videre ”down under” er det mye å velge mellom. I September lanserer Singapore Airlines en ny rute fra Singapore til Australias hovedstad Canberra og New Zealands hovedstad Wellington. Dette blir den aller første direkteruten mellom hovedstedene, og er godt nytt for alle som skal kombinere de to flotte landene, avslutter Hanevold.

Nordmenns topp 10 destinasjoner med Singapore Airlines

1 Singapore

2 Sydney

3 Bali

4 Manila

5 Brisbane

6 Ho Chi Minh City (Saigon)

7 Perth

8 Melbourne

9 Auckland

10. Christchurch

LEAVE A RESPONSE