travelbusiness.no

møter, reiser og opplevelser

Opplevelser

STATHOLDERGAARDEN

Rosett-Cleopatra_01Statholdergaarden er en av Oslos beste gourmetrestauranter. Den drives av Bent Stiansen som ble verdensmester i kokekunst, Bocuse d’Or i 1993. Året etter åpnet han restauranten i den gamle erværdige bygningen i Rådhusgaten i Kvadraturen. Restauranten har 1 stjerne i Guide Michelin.

Statholdergaarden er en vernet villa fra 1640. Den ble reist av myntmester Peter Grüner. Stattholder Ulrik Fredrik Gyldenløve bodde i huset på slutten av 1600-tallet, derav navnet.

De vakre stukkaturtakene ble laget på 1700 tallet. Cleopatrarommet forestiller Cleopatras dramatiske død der hun lar seg bite i brystet av en giftslange i senbarokk -nyrokokkostil.

Opp gjennom årene har flere restauranter hatt tilhold i gården. I 1914 åpnet bl.a. skøyteløperen Axel Paulsen Cafe Anglais i første etasje.

Menyen på Staholdergården varierer etter årstidene og det brukes norske råvarer når de er på sitt beste.  Menyen inneholder tre forretter, hovedsaklig med fisk og skalldyr, før hovedrett med kjøtt, ost og dessert. Man kan selvfølgelig velge færre retter hvis det er ønskelig. I tillegg er det en rikholdig a la carte som gjenspeiler årstidens vareutvalg. Kjøkkenet er basert på de beste europeiske mattradisjoner.

Det er en rikholdig vinkjeller med mer enn 500 vinsorter å velge i. Vinkjelleren rommer 8000 flasker i alle prisklasser. Mest fra den klassiske verden, Frankrike, Italia, Spania, Tyskland og Østerrike.

Statholderens Mat & Vinkjeller

Statholderens Mat og Vinkjeller er en mer uformell restaurant som ligger under Statholdergaarden, i de originale hvite 1600 talls kjellerhvelvingene. Spesialiten er en spennende 10 retters meny som skifter tema hver sjette uke.

Lunsjen er dansk inspirert. Det serveres lekre høye danske smørrebrød, dansk sild, gravet laks, rejer, fritert rødspette, ribbensteg og Dyrlegens natmat.

Miljøet og stemningen er uformell og restauranten passer for vennemiddager, bedriftsmiddager, arbeidmiddager og annen relasjonsbygging.

LEAVE A RESPONSE