travelbusiness.no

møter, reiser og opplevelser

Opplevelser

START FOR ARCTIC RACE

20140225337_178785Tidenes første Arctic Race of Norway ble en stor folkefest og ekstraordinær sportslig opplevelse for deltakerne – mye takket være storslått natur. Denne uken går startskuddet igjen og Visitnorway er stolt samarbeidspartner også i år.
Årets utgave av Arctic Race of Norway sykles 400 kilometer lengre nord enn i fjor, da rittet startet i Bodø og endte opp i Harstad, via Lofoten og Vesterålen. I år er det Hammerfest, Honningsvåg, Alta, Kvænangsfjellet og Tromsø som er vertskap, når sykkeleliten fra alle verdenshjørner tropper opp.

– Vi gleder oss til nok en folkefest i nord, mye fordi vi tror arrangementet skaper en positiv oppmerksomhet rundt Norge som reisemål og sykkeldestinasjon. Rittet vil bli vist til TV-seere i over 180 land, samtidig som det skaper begeistring blant nordmenn som følger rittet langs løypa og hjemmefra, sier reiselivsdirektør Per-Arne Tuftin i Innovasjon Norge.

Pressetur og verdifull synlighet
Innovasjon Norge har en treårig samarbeidsavtale med Arctic Race of Norway, som går ut på å synliggjøre Visitnorways logo langs løypa og i start- og målområde. Det samarbeides også om presseturer for internasjonale journalister – som gjennomføres i samarbeid med NordNorsk Reiseliv og de destinasjonene som får besøk av sykkelrittet underveis.

– Syklingen har selvfølgelig hovedfokus under et ritt som dette, men vi vet at den oppmerksomheten Arctic Race får vel så mye handler om de spektakulære omgivelsene. Det er derfor et takknemlig tidspunkt å invitere journalister hit. De får oppleve folkefest, natur og et utvalg destinasjoner og aktiviteter. Vi samarbeider tett med NordNorsk Reiseliv om å vise fram det flotteste vi har i denne landsdelen. Dette vil igjen generere verdifull omtale av Norge som reisemål, sier Per-Arne Tuftin.

Stjerneryttere på startstreken
Blant de mest kjente på startstreken i årets Arctic Race of Norway er våre egne stjerner Thor Hushovd, Alexander Kristoff og Lars-Petter Nordhaug. Men de skal få bryne seg på storheter som Giant Shimanos topprytter Marcel Kittel, som vant den siste etappen i årets Tour de France. Ni av de 20 lagene som deltar stilte også i årets Tour de France: Belkin Pro Cycling Team, BMC Racing Team, Bretagne-Séché Environnement, Cannondale, Cofidis-Solutions crédits, IAM Cycling, Giant-Shimano, Katusha og NetApp-Endura.

Fem norsk kontinentallag stiller til start under ARN 2014: Joker, FixIT.no, ØsterHus-Ridley, Ringeriks-Kraft og Sparenbanken-Sør. De øvrige lagene er: Wanty-Groupe Gobert, Topsport Vlaanderen-Baloise, Unitedhealthcare, Roubaix-Lille Métropole, Wallonie-Bruxelles og MTN-Qhubeka.

 

LEAVE A RESPONSE