travelbusiness.no

møter, reiser og opplevelser

Reise

STAR CLIPPERS TIL INDONESIA

Seilskipsspesialisten Star Clippers inntar de indonesiske farvann for første gang i 2017. Selskapet, som er kjent for sine tre imponerende seilskuter, tilbyr 19 avganger i perioden fra d. 6. mai til d. 14. oktober 2017. Det blir seilaser av 7, 10, 11 eller 14 netters varighet fra Bali og Singapore, herunder Bali-rundturer og turer fra Bali til Singapore og omvendt.

Det firemastede skip Star Clipper vil seile mellom eksotiske havner, sørge for kulturelt unike severdigheter og kaste anker ved Indonesias mange kokoshvite bukter, der sender tankene i retning av et Robinson Crusoe-eventyr. Seilturene byr også på små øyer preget av jungler og omkranset av krystallklart vann og hvite sandstrender.

Indonesias byer og landsbyer gir cruise-gjestene rik mulighet for å oppleve den eksotiske Hindu-kulturen med eksentriske guder og røkelse, fargerike severdigheter og travle gater og markeder. Tilbake på skipet serveres det drinker hver ettermiddag på teaktresdekket innen middag til lyden av Vangelis musikk fra filmen «1492 Conquest of Paradise», alt imens skipet setter kurs mot den neste eventyrlige destinasjonen.

Et av høydepunktene på seilasene i det indonesisk farvann er muligheten for å oppleve Komodovaraner, verdens største øgleart som lever på flere indonesiske øyer. Varanene kan blir opp til 3 meter lange og lever bl.a. av fugler og pattedyr.

For Star Clippers mange seilentusiastiske gjester vil et annet høydepunkt på turen være muligheten for å se en Pinisi, som er et tradisjonelt indonesisk seilskip kjennetegnet ved sin lange og elegante kjøl, dobbeltmaster, strømlinjeformet treskrog og syv blafrende seil. Disse håndbygde skipene viderefører ånden fra seilskipenes gullalder, som sluttet i Vesten i starten av det tjuende århundre. I havnen ved landsbyen Wera, som Star Clipper besøker underveis, blir denne type skip stadig produsert og seilt.

Star Clippers´ skip har med sin kompakte størrelse mulighet for å seile i farvann, hvor andre cruiseskip ikke har adgang. Det gir også mulighet for å besøke øyer som Pulau Satonda nord for Sumbawa, som er skapt av et vulkanutbrudd på havbunnen for millioner av år siden. Satonda er både en naturlig vulkanøy og nasjonal marinepark med høye fjell, en saltvannssjø og korallrev.

Blant andre minneverdige høydepunkter er en valgfri utflukt til Mount Bromo, en aktiv vulkan i Øst Java. Vulkanen er 2329 meter høy og ligger i midten av en stor slette i et beskyttet naturreservat kalt «Sea of Sand.» På den fjortende dag i Hindu-festivalen Yadnya Kasada ofrer de lokale frukt, ris, grønnsaker og kveg, som de kaster ned i vulkanens kaldera.

I den sørlige delen av det sentrale Java får gjestene mulighet for å besøke Borobudur Templet, som er bygget i det 8. og 9. århundre og utgjør et av verdens største buddhistiske monumenter. Gjester med interesse for lokal kultur vil også sette stor pris på Pura Ulun Danu Bratan, vanntemplet på Bali, som er bygget i 1663. Tempelkomplekset ligger på bredden av Bratansjøen, som er kjent for sitt kalde, tropiske klima og blir brukt til offerseremonier til ære for den balinesiske gudinne for hav, sjøer og elver, Dewi Danu.

For de sportsinteresserte er det stor mulighet for å snorkle og seile i kajakk og kano ut fra de mange strender og øyer, som skipet besøker underveis.

Star Clippers grunnlegger og eier Mikael Krafft uttaler: «De indonesiske farvann vil virkelig bringe det beste frem i et Star Clippers cruise, og de naturskjønne omgivelsene og spektakulære severdighetene vil utgjøre det perfekte bakteppe for vårt skjønne skip Star Clipper. Gjestene kan se frem til et minneverdig cruise i noen av verdens beste farvann med nye eksotiske aktiviteter og eventyr hver dag.»

Et cruise til Indonesia av 7 netters varighet med skipet Star Clipper koster fra 1910 euro per person inklusiv alle måltider om bord og havneavgifter.

 

LEAVE A RESPONSE