travelbusiness.no

møter, reiser og opplevelser

Opplevelser

SPITFIRE TIL KJELLER

boltbeeFly-ikonet Supermarine Spitfire og norske veteraner fra andre verdenskrig kommer til Småflyhavna på Kjeller lørdag 6. september 2014. Søndag 7. september blir det publikumsdag fra kl. 11:00

Begge dager vil det bli flyoppvisning med Spitfire. Ellers blir det flyging med Kjellers egne veteranfly; Tiger Moth, Harvard, Fairchild Cornell, Chipmunk og Cub, fly som var en viktig del av flygeropplæringen før, under og etter andre verdenskrig. Tiger Moth ble bygget på lisens på Flyfabrikken på Kjeller før krigen, og var skoleflyet førkrigsflygerne ble trent opp på. Mange av disse flyktet etter den tyske invasjonen og dannet grunnstammen i de norske flyskvadronene i England under krigen.

I år er det 70 år siden D-dagen og landgangen i Normandie. De norske Spitfire-skvadronene 331 og 332 deltok på D-dagen med oppgave å beskytte soldatene som gikk i land. I Normandie er den norske innsatsen behørig synliggjort og hedret .

På Kjeller vil du komme tettere inn på en Spitfire fra andre verdenskrig enn du noen gang har vært før. F-16 piloten Eskil Amdal vil føre flyet som er blant de få to-seters Spitfire. Det blir mulighet for å snakke med Eskil og til å oppleve flyet selv!

Kom å se og opplev flyene som mange norske piloter lærte å fly på, ikke minst Fairchild Cornell og Harvard fra treningsleiren Little Norway i Canada under andre verdenskrig – i luften alene og sammen med Tiger Moth, Chipmunk, Cub og selvfølgelig Spitfire!

LEAVE A RESPONSE