travelbusiness.no

møter, reiser og opplevelser

Nyheter

SPANIAS NYE HØYHASTIGHETSTOG

Spania, allerede kjent for sitt omfattende høyhastighetsnettverk, har nylig lansert en ny rute som knytter Madrid til den naturskjønne regionen Asturias i nord. Med redusert reisetid på nesten to timer har det aldri vært enklere eller mer tiltalende å oppdage denne ukjente perlen.

Etter Kina er Spania det landet i verden med flest høyhastighetsruter, og denne nye ruten er et bemerkelsesverdig ingeniørverk mye på grunn av den geologiske kompleksiteten i fjellmassivet den krysser . Arbeidet ble påbegynt i 2004 og stod endelig klart i slutten av fjoråret, etter hele 19 år med arbeid. Traseen på denne 450 km lange strekningen har kostet 45 milliarder kroner og det har vært opptil 4000 arbeidere på banen samtidig. 

Hele 83% av ruten rundt Payaren landsbyen er lagt i tunneler, inkludert Payares-tunnelen på 25 km, som er Europas syvende lengste og går 1 kilometer dypt under fjellkjeden. 

I tillegg til å være en teknologisk prestasjon, er denne nye ruten også en del av Spanias forpliktelse til bærekraftig turisme. Ved å tilby en rask, effektiv og miljøvennlig transportmetode, oppmuntrer Spania besøkende til å utforske mer av landets rike kulturelle og naturlige arv, samtidig som de reduserer sin karbonavtrykk.

Reisetiden fra Madrid til Oviedo er i fase 1 blitt redusert fra 4 timer og 28 min til 3 timer og 39 min, og vil i fase 2, når de nye Avril de Talgo togene blir levert, reduseres ytterligere til 2 timer og 43 min. Stoppene underveis blir andre spanske perler, nemlig Segovia, Valladolid, Palencia og León.

LEAVE A RESPONSE