travelbusiness.no

møter, reiser og opplevelser

Opplevelser

SPA DEG I SVERIGE

Våre naboer i øst har vært tidlig ute med det meste, også sine spa-tradisjoner. I Sverige kan de se tilbake på over 300 år med tradisjoner for spa og kurbad – enkelte berømt for sine påståtte helsebringende effekter. Ifølge historien ble en av Sveriges konger kurert for sine kraftige migreneanfall etter å ha dyppet seg i svensk kildevann. Sagnet sier ingenting om hvilken konge det gjaldt, men det kan være verdt et forsøk…

badtunnor4Mens man for hundrevis av år siden valfartet til spa- og kurbad verden over, først og fremst for å kurere sykdom, spar vi oss i dag av helt andre grunner. Nordmenn elsker å dra på spa i Sverige, som med sine lange tradisjoner har et enormt utvalg av opplevelser å by på.  Her kan man senke skuldrene og nyte litt hverdagsluksus med spa-behandlinger fra villmarken i nord til sandstrendene i sør – eller midt i en pulserende storby.

Her er noen kvalitetssikrede tips til vårens spareiser, fra landet som står bak en av verdens mest berømte massasjeformer, den klassiske «Swedish massage».

Nord for Orust i Bohuslän, omgitt av en strandtomt på hele 360.000 kvm, ligger 4-stjerners resorten Bokenäs. Det er sjeldent man opplever å disponere et hav alene, men det kan man altså dersom man besøker denne idylliske beliggenheten. I private hytter med sjøutsikt kan man lade batteriene og nyte fersk fisk og skalldyr fra havet rett utenfor – både før og etter avslappende kroppsbehandlinger.

Blant høydepunktene på Bokenäs egne spaanlegg er velværebassenget med fossefall, vannloungen med åpen peis, de varme vannkildene – i tillegg til en lang rekke skjønnhetsbehandlinger og massasjer. De med lopper i blodet kan teste treningsfasilitetene med sjøutsikt eller delta i gruppetreninger innen Yoga, pump og core. Avslutt økten med en dukkert i en av Sveriges flotteste panoramabadstuer.

På 3- stjernres Superior Sjögården i Ellös ønskes gjestene velkommen til et spa i bohuslänsk ånd med en touch of Asia. Hit reiser de som ønsker å kombinere sjarmerende overnatting med spa-opplevelser og grønne friluftsaktiviteter.

Når gjestene ankommer spaanlegget starter de med et japansk bad, slik at man er klar for de øvrige behandlingene. Deretter er det bare å boltre seg i spaavdelingens 600 kvm med boblebad, varme og kalde kilder, svømmebasseng, ulike badstuer og massasjestoler. I tillegg til et komplett utvalg av velgjørende behandlinger står gjestene fritt til å teste ut et av de tradisjonsrike, utendørs tønnebadene, ekte Bohuslänsk tangbad, saltskrubb og ulike duo-behandlinger. De som sitter igjen med enda mer overskudd kan sammen med andre energibomber roe kroppen med Yoga, vanngymnastikk eller Qigong.

LEAVE A RESPONSE