travelbusiness.no

møter, reiser og opplevelser

Reise

SOMMEREN KLAR FOR MANGE

Over halvparten av alle sommerreisene hos Apollo er allerede solgt. Nå spår Norges største arrangør av feriereiser til Hellas og Kroatia færre restplasser. Den store pågangen er en kombinasjon av fjorårets elendige sommer, svekket krone og at mange velger Hellas og Kroatia. Både i følge finn.no og Apollo er Kroatia det reisemålet som øker mest.

– I fjor gikk mange glipp av solen fordi de ventet for lenge med å bestille, og det virker det som om mange har lært av. I år har rekordmange bestilt sommerferien tidlig. Nordmenn tar ikke tar sjansen på det norske sommerværet en sommer til, mener Marcus Lundgren, Salgs- og markedssjef i Apollo.

– Vi ser samme tendenser. Spesielt Kroatia skiller seg ut i år, som årets «nykommer» på topp tre listen de siste månedene, sier Terje Berge, Visepresident i Finn reiser.

Svakere krone gir økt salg av pakkereiser

Lundgren mener at også den svake kronen og en noe svakere økonomi gjør at flere sikrer seg en pakketur, slik man så under finanskrisen i 2008. Den gang holdt pakkereisen stand som det trygge og fornuftige valget. Som følge av den store pågangen spår Apollos Salgs- og markedssjef allerede nå færre restplasser sommeren som kommer.

– Fortsetter salget i denne takten så blir det langt mellom restplassene i fellesferien. Vi ser allerede nå at de som var tidlig ute med bestillingen har spart tusenlapper.
Feriesalget opp 25 prosent til sommeren

Totalt har bestillingene av sommerreiser økt med hele 25 % sammenliknet med samme tid i fjor. Kroatia er sommerens soleklare vinner – her er allerede 8 av 10 reiser solgt. For å imøtekomme den store etterspørselen har Apollo satt opp ekstrafly.

– Det virker som om «alle» vil til Kroatia i sommer – vi har en salgsøkning på over femti prosent sammenlignet med fjoråret. Selv med ekstrafly ser vi at reisene forsvinner i hurtigfart, så man må være rask hvis Kroatia står øverst på ønskelisten i sommer, sier Lundgren.

Også storfavoritten Kreta fylles raskt opp hos Apollo. Med avreiser fra hele 15 flyplasser i Norge er nå 6 av 10 flyseter solgt. Dermed ser det ut til at den greske øya nok en gang blir sommerens største reisemål.

Dette er sommerens toppliste hos Apollo:

1. Kreta

2. Kroatia

3. Rhodos

4. Bulgaria

5. Mallorca

Totalt beregner Apollo at 700 000 nordmenn vil reise på charterferie i sommer.

LEAVE A RESPONSE